Menu

Vihkobaari!

Vaikkei sitä vaatekaappini perusteella uskoisikaan, olen erittäin järjestelmällinen ihminen. Rakastan asioiden lokeroimista niin päässäni kuin työpöydällä ja vaikka kaaos olisi minkämoinen, tiedän aina tarkalleen missä mikäkin sijaitsee. Näkömuistini tehokkuus tuli esille tehdessämme remonttia: mies kysyi minulta aina mitä kummallisempia remonttitarvikkeita, joiden nimet olivat täyttä hepreaa, mutta kun hän kuvaili ne minulle, tiesin heti mistä ”sellainen musta, jossa on teräviä ulokkeita, sininen rinkula ja lyhyt varsi” löytyy.

Kaltaiseni organisatorinen hahmo innostuu siis varmasti Punavuoressa sijaitsevasta Private Case-liikkeestä. Kyseessä on kotimainen yritys, joka myy ihania toimistotarvikkeita, joissa on taustalla ekologista ajatteluakin. Esimerkiksi alapuolen kuvan ihana vihko-kynä-kansio on tehty kierrätyspahvista, kuten kaikki Private Casen pahvituotteet. Kierrätyspahvi tulee Saksasta, sillä kuulemma kotimaista ei ole tarjolla. Harmi sinänsä, mutta onneksi pahvimassa tulee sentään ”vaan” Saksasta saakka, eikä vaikka Kiinasta.

Ostin Private Casesta mahtavan vihkon, jonka kannen taskuun saa oman käyntsärinsä (hyvä jos sen unohtaa vaikka töissä johonkin) ja lisäksi vihossa on käteviä taskuja sekalaiselle sälälle, viivain jne. Hauskinta on, että oman vihkon voi kota itse vihkobaarissa! Eri elementtejä voi vapaasti yhdistää ja luoda juuri sellaisen vihkon kuin kokee tarvitsevansa. Kätevää!

Liikkeessä myydään myös telineitä, joihin voi kiinnittää paperikassin sanomalehtiä varten. Kun kaksi telinettä laittaa vierekkäin, muodostuu kolmen kassin kierrätyspiste. Ihan kiva, mutta hinta on 60 euroa (30e kappale). Toisaalta, jos telinettä käyttää kauan, on se hintansa väärti, toisaalta – toisaalta.. Visualistin silmää kyllä hivelee, etenkin kun paperikassitelineitä saa monissa eri väreissä: valkoinen, punainen, musta, hopea, keltainen, sininen ja vihreä löytyvät ainakin. Kierrätysteline on mielestäni hyvä lahjaidea!