Menu

Raparperisnapsi

Aikaisemmin kerroin, että mökkipihani raparperit yhä odottavat päätymistään piirakaksi. Joudun tuottamaan pettymyksen piirakkareseptin odottajille, sillä raparperistani ei tule tällä kertaa piirakkaa, vaan snapsia!

Ystäväni tarjosi muutama vuosi takaperin herkullista snapsia, jota vannoin valmistavani heti seuraavana kesänä. Homma kuitenkin unohtui, joten korjaan tilanteen nyt. Raparperisnapsi on todella helppo tehdä ja valmiista tuotoksesta saa nauttia syksyn pimennossa, kolmen kuukauden kuluttua. Veikkaan, että lokakuu ankeus tuntuu himpun paremmalta, kun kesäinen raparperi muistuttaa auringosta ja lämmöstä… Resepti kuuluu näin:

  • raparperia
  • kirkasta viinaa
  • kanelitanko
  • hunajaa
  • 3 kk aikaa

Teen raparperisnapsia ensi kertaa, omaamatta vuosien kokemusta, joten määrien kanssa joudun kehottamaan sinua soveltamaan. Itse laitoin raparperia reilusti (noin 60% purkin tilavuudesta) ja viinaa noin 60 cl. Hunajaa livahti mukaan reilu kaksi ruokalusikallista ja kanelitangon haen vielä tänään ja heitän sekaan. Snapsia voi halutessaan makeuttaa matkan varrella, jos siitä haluaa selkeästi enemmän liköörin kaltaista. Iisiä!

Kerron lokakuussa snapsin mausta ja ehostan reseptiä kokemukseni mukaan! Ne teistä jotka odottavat raparperipiirakan reseptiä, koitan saada itseni leipomismoodille vielä heinäkuun aikana, kuten taisin mennä lupaamaankin!