Menu

Oliivi-autot

Kuten kaikki tiedämme, ei autoilu ole fiksu juttu ympäristön kannalta. Sitäpaitsi me täällä kehä kolmosen sisällä pääsemme liikkumaan bussilla, metrolla, sporalla ja paikallisjunalla aika kätevästi, eikä autoa pakosti tarvitse omistaa. Toisinaan on kuitenkin tilanteita, joissa auto olisi tarpeen. Itsestäni tuntuu, että niitä tilanteita on etenkin kesällä:

Mummolakäynti. Miksi mummot asuvat aina paikoissa, johon ei mene edes bussia?
Sieni- tai marjametsäreissu. Bussilla ei välttämättä pääse, ainakaan sinne the kanttarellipaikkaan, joka on salainen ja jonne muut sienestäjät eivät löydä.
Impulsiivinen uimareissu ”johonkin.” Parhaat uimapaikat ovat muilta piilossa, monen mutkan ja hiekkatien päässä, joista julkisilla ei ole hajuakaan.

Ihmiskunta on jo todistanut auton käteväksi, mutta vielä kun sellaisen saisi täysin päästöttömänä, tarvittaessa ja sitoutumatta – onnistuu! Oliivi-autot nimittäin vuokraa sähköautoja.

”Sähköauto ei ole pelkästään ekologinen valinta. Sähköauton on verraten edullisempi, kuin mikään muu markkinoilla oleva vaihtoehto, vaikka käytettäisiin tuulisähköä, eli täysin päästötöntä vaihtoehtoa. Sähköauton käyttökustannukset tuulisähköllä, viitaten suomalaiseen autonkäyttötottumukseen, ovat noin 50 % edullisempia bensakäyttöiseen autoon verrattuna, ja yli 20 % edullisemmat dieselautoon nähden”.

Oliiviautoa liikuttaa siis akku, bensan sijaan auto kuluttaa sähköä. Täysi, ladattu akku riittää jopa 300 kilometrille, eli uimaan, sienimetsään tai mummolaan pitäisi päästä helposti. Tosin, autoja ei vielä saa vuokrata, Oliivin toiminta käynnistyy syksyllä. Jos uskot, että omaat toisinaan autotarpeen, käy jättämässä yhteystietosi, se ei sido mihinkään. Ymmärtääkseni Oliivi-autot kartoittaa parhaillaan käyttäjätarvetta. Hintoja sivuilla ei vielä lue, mutta edullisuutta mainostetaan kovasti, joten saa nähdä syksyllä, mitä sähköauton vuokraaminen maksaa.