Menu

Mustikkapuuro mansikoilla

Olen usien maininnut aamupuuron pimppaamisen, tuunaamisen, ehostamisen, miksi sitä nyt haluaa kutsua. Vaikka teen puuron joka aamu, en ole vielä kertaakaan ehtinyt saada kameraa käteeni ennen kuin lautanen on tyhjä. Maltoin kuitenkin mieleni tällä kertaa ja ehdin saada mustikkapuurosta foton ennen kuin lusikoin sen sisuksiini.

Jotta sinäkin voit nauttia mustikkapuurosta, varmista, että seuraava arsenaali löytyy kaapista:

  • 1 dl kaurahoutaleita (luomu)
  • 2-3 dl vettä
  • 1/2 banaani (reiluja!)
  • 1/2 dl mustikoita
  • 4 rkl rusinoita (luomu)
  • mansikoita maun mukaan
  • lusikallinen hunajaa (luomu)

Kaurapuuron keittämisessä olennaista on, että puurohiutaleet laitetaan kylmään veteen! Näin puurosta tulee pehmeää ja samettista eikä karkeaa. On tietty nopsempaa keittää vesi vedenkeittimellä ja heittää kiehunut vesi kattilaan, mutta silloin puurosta ei tule samettista, vaan karheampaa. Mutta toki puuro silloinkin maistuu ihan hyvältä. Kaikki ainekset lisätään puuroon vasta kun se on kypsää ja ne sekoitetaan nopeasti, ei keitetä! Keitetty banaani tai rusina on inhaa mössöä… Marjojen tehoaineistakin saa parhaan hyödyn, kun niitä ei kuumenna.

Puuron valmistaminen vie aamulla maksimissaan 10 minuuttia, joten mutinat siitä, että ei ole aikaa, ovat turhia. Ja kun ostat niitä kaurahiutaleita, ota luomuna, jopa Rainbowlla (kuva) on luomukaurahiutaleita. Myös rusinat saa luomuna ja marjat metsästä.