Menu

Mansikoita ja mozzarellaa

Toisinaan muotibloggeritkin syövät! Paras aika vuodesta-blogin Honey Junkie jakoi pari päivää sitten mansikkamozzarellasalaattinsa reseptin, joka on ehkä yksinkertaisin koskaan kuulemani: siinä on kolme ainesosaa, rucola, mozzarella j mansikat. Ihana combo! Tosin ympäristökuormitukseltaan kannattaa aina muistaa valita suomessa kasvatettua rucolaa ja jopa kotimaassa tuotettua mozzarellaa, jos sellaista nyt on… Jos et pysty tai halua syödä lehmänmaitoa kuten minä, voit herkutella puhvelinmaitomozzarellalla, jota saa kaikista isommista marketeista. Tosin sen kotimaisuusaste on nolla ja hiilidioksidipäästöt sen verran, että ei ihan päivittäin kande syödä.

Muistin muuten juuri salaatin, jossa on vaan kahta ainesosaa: appelsiinia ja viikunaa ja sellainenhan löytyy mainiosta Kemikaalicocktail-blogista 🙂 Mutta eipä tämänkään salaatin ympäristöystävällisyys päätä huimaa, ellei sitten osta kotimaisia appelsiineja, heh. Mutta lisäaineetonta ruokaa se on silti. Eettisyys, ekologisuus ja lisäaineettomuus ei valitettavasti kulje käsi kädessä. Se on kyllä harmillista.