Menu

Kevytpizza ja hedelmädrinkki

Vaikka ulkona satelee, ei harmaa sää pääse pilaamaan kesäfiilistä – päinvastoin, se on hyvä syy hääriä keittiössä! Tänään vierailimme isoäitini luona vanhainkodissa ja kotiin päästessä nälkä oli megalommaninen ja taltutettava niin nopeasti kuin mahdollista. Paras ase supernälkää vastaan on munakas.

Sana munakas ei tosin ole hirveän kuvaava, luomusteni rakenne on paksu, runsas ja ruokaisa, itseasiassa munakkaani näyttää pizzalta, eikö? Mutta terveellisyys on ihan eri tasoa kuin pizzalla!

Munakas on fiksu illallinen, välipala – mikä vaan – sillä sen rakenne ja täyttävyysaste on ihan kokkaajasta kiinni ja kammotusolotila, ähky, on lähes mahdoton saavuttaa. Itse en yleensä käytä munakkaaseen edes juustoa, herkullinen maku ei sitä vaadi, vaikka moni niin luuleekin. Tällä kertaa juustoa tosin oli, koska sitä oli bataattihöysteessä, jonka tiistaiset jämät käytin.

Munakkaani koostui näistä:

 • edellispäivän bataattirösteistä ylijäänyt bataatti-parmesaani-valkosipuli-sekoitus
 • parsakaali
 • tuore tomaatti
 • kevätsipulia
 • kalamata-oliiveja
 • muutama katkarapu
 • kesäkurpitsaa
 • pippuria
 • korianterijauhetta
 • currya
 • soijakastiketta
 • kaffir-lime sweet chili-kastiketta

Valmistan munakkaan aina niin, että kuullotan aluksi sipulia rypsiöljyssä ja sitten lisään ne ainekset, joiden kypsyminen vie eniten aikaa. Tällä kertaa lisäsin ensin joukkoon kesäkurpitsalohkot. Sen jälkeen mukaan sukelsi bataattihöystö, parsakaali, mausteet, ravut, tomaatti ja oliivit. Tuotos valmistui reilussa 10 minuutissa.

Oheen tein salaatin, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan koostuu seuraavasta:

 • jäävuorisalaattia
 • vuohenjuustofetaa
 • kurkkua
 • avocadoa
 • Herbamarea
 • kalamata-balsamicoa
 • oliiviöljyä
 • pippuria
 • korianterijauhetta

Salaatista tuli ihan mainio! Neljä raaka-ainetta ja viittä maustetta. Mausteet ovat herkkusalaatin a ja o, niin kuin olen aikaisemmin todennut

Mieheni kiirehtiessä treenikämpälle lompsin itse kadun yli toiseen olohuoneeseeni, Porvoonkadun Baari Baariin, jossa nautin jälkiruoaksi paikan parhaimmistoa: hedelmäsmoothien. Neljän euron hinta on ihan okei ja maku ihanan kesäinen! Nyt myönnän, että en tsekannut, mitä joukkoon lensi, mutta muistaakseni mehuja ja tuoreita hedelmiä, ei mitään tiivisteitä. Tämän lupaan tosin vielä tarkistaa.

Kesäloma on kuulkaas hieno juttu! Brysselin kollegani oli tippua tuolilta (tai siltä se kuulosti langan toisessa päässä) kuullessaan, että me suomalaiset lomailemme jopa neljä viikkoa! Ja vasta ensimmäinen menossa, iiihanaa….