Menu

Halloumia ja jäätelöä

Lauantaina, matkalla Koffin-puiston Basso-festareille, nautin lounassalaatin Bar 9:ssä. Tämä Uudenmaankadun baari kuuluu lemppareihini ja erityisesti ruoka ansaitsee erikoismaininnan!

Kasvisruokailija(kin) löytää listalta herkullisia vaihtoehtoja ja annokset maistuvat poikkeuksetta hyvältä. En ole koskaan pettynyt paikan antimiin. Turhaudun yleensä ravintoloissa salaattiannosten mauttomuuteen, mutta Bar 9 hallitsee salaatin maustamisen mainiosti. Knossos-salaatti (kuvassa), joka sisältää suussa sulavaa halloumia ja marinoituja, kevyesti vokattuja vihanneksia vie kielen mennessään! En ole vielä kehdannut udella vinegrette-marinadin salaisuutta, mutta ehkä ensi kerralla rohkaisen mieleni… Uskallan sanoa, väitön siis, että Bar 9n Knossos on Helsingin paras salaattiannos. Jos olet eri mieltä, kerro oma suosikkisi!

Basso-festareista on pakko sanoa, että ilahduin tapahtuman roskienkeruutempauksesta! Tapahtuman järjestäjät spiikkasivat sitkeästi artistiesittelyjen yhteydessä yleisestä siisteydestä ja kehottivat yleisöä kerämään roskat pussiin ja viemään ne roskapisteelle, jotta tapahtuma saataisiin järjestää jatkossakin. Täyttä roskapussia vastaan sai ilmaiseksi Ben & Jerry´s -jäätelön! Ilmainen jäätelö on pikku juttu, mutta iso ilo sille, joka helteisenä kesäpäivänä haluaa nauttia kesästä. Keräsin itsekin kassin roskia, sillä jäätelöä ei saanut ostaa, se oli pakko ansaita roskilla. Kävin siis poimimassa muiden jätteitä. Oli huvittavaa huomata, että jäätelötempaus sai ihmiset reagoimaan: ”Eiii, nää on mun roskia, ota jostain muualta!” Fiksu idea kerrassaan. Roskapisteen työntekijät keroivat, että he ovat olleet lähes toimettomina koko päivän, kun yleisö on ollut niin aktiivista ja kerännyt roskia innoissaan. Ilahduttavaa!