Menu

Biohajoava "muovi"

Ihmettelin kaupassa, kun luomutomaatteja on alettu myydä muovipakkauksessa. Manasin mielessäni luomutomaattien(kin) tuottajat pimeimpään maanrakoon, kunnes huomasin, että laatikko on biohajoava!

Se näyttää tavalliselta muovirasialta, mutta on valmistettu maissista ja sokeriruo´osta. Boksissa lukee:
”Materiaalina se on kallis mutta viisas ratkaisu ympäristön hyväksi, sillä se vähentää ympäristön kuormitusta. Pakkaus maatuu täysin, joten pakkaus tarroineen voidaan kompostoida”.

Hienoa siis on, että tässä on ratkaisu vaikkapa niille, jotka tuskailevat, ettei bioroskiksen pohja kestä. Tomaattiboksin kansi tai pohja vaan biopussiin alimmaksi niin ei tarvitse enää jännittää, että räjähtääkö biopussi matkalla ulkoroskikselle. Tosin, bioroskien roudaamiseen on monia monia muitakin keinoja: biopussin pohjalle voi laittaa sanomalehteä tai kananmunakennonkin mainiosti.

Itse teen joskus niin, että kun niitä muovikasseja kertyy kotiin kuitenkin (vaikka en ole ostanut yhtäkään koko vuonna!) kerään bioroskat muovipussiin ja sitten tyhjennän ne muokkarista pihan bioroskikseen ja heitän muokkarin sekajätteisiin. Keinoja on siis monia. Jos ei ole laiskemmasta päästä, voi roskat kantaa old school-tyyliin sangossa pihan roskikseen. Se tietenkin vaatii, että jaksaa viedä sangon sisälle ennen töihin lähtöä… Mikä tietenkään ei ole iso vaiva, mutta aika moni – minä mukaan lukien – olen niin mukavuudenhaluinen, että mieluiten vien roskat ulos niin, ettei tarvitse poiketa sen jälkeen sisälle. Onneksi on olemassa bio-pusseja!