Menu

Eettisesti istuvat farkut

Ivana Helsinki on brändi, jonsta olin innoissani muutama vuosi takaperin, mutta jostain syystä innostukseni hiipui edellisen malliston myötä. En oikein saa kiksejä nykyisestä bambi-meiningistä tai niistä mustanpuhuvammista vaatteista, joita Palolan mallistossa näkyy. Pidin paljon enemmän kirkkaista väreistä ja Camping-Suomi-meiningistä. Nettisivustokin on nykyään jotenkin epäIvana, liian tummanpuhuva ja ankea.

Olen tästä huolimatta kuitenkin sitä mieltä, että Paola Suhonen edustaa erittäin ammattitaitoista ja eettistä designeria, joita on harvassa. Piipahdin eilen Ivanan mallikappalemyynnissä Arabiassa (jatkuu muuten vielä tänäänkin kuuteen saakka, Hämeentie 157) ja lompakkoni onneksi suurin osa tuotteista oli joko liian hempeitä, liian mukasynkisteleviä tai tylsiä. Osa oli kuitenkin aivan mahtavaa, taattua Ivana Helsinki-laatua. Ja siitäkös olen fiiliksissä vieläkin!

Löysin 49 eurolla aivan huisit farkut, juuri sellaiset korkeavyötäröiset,

kahdella nappirivillä varustetut, joita olen himoinnut vuosia. Todettakoon, että on sopivia siis istuvuutensa puolesta tullut vastaan muitakin, mutta ei eettisesti istuvia. Mahtavaa on siis se, että housut on tehty Suomessa! Sisältä löytyy jopa tägi, jossa todetaan ”Ethically produced in Finland”. Tykkään. Pidin byysoja eilen ensi kertaa jalassani ja ihan New York-tyyliin (jossa avoimesti kehutaan tuntemattomien ulkonäköä liikennevaloissa) totesi joku 40-vuotias suomalainen mies, että ”Onpas mageet byysat sulla!” . Se oli jotenkin hauskaa, sillä harvoin suomalainen tai suomalainen mies erehtyy kehaisemaan ketään, tuttua tai tuntematonta. Eikä kyseessä siis ollut surkea pokausyritys vaan selkeä kohteliaisuus. Kiitos tuntematon mies New York-hetkestä!
Uusissa eettisissä farkuissani on paljon kauniita yksityiskohtia lantion seudulla. Juuri tällaiset pienet detaljit erottavat laatuvaatteen halparetkusta. Parasta on tietenkin se, että en ole nähnyt samanlaisia kellään. Mallikappalemyynnissä oli muuten myös paljon lastenvaatteita (äidit sinne!) ja myös kankaita sekä tyynyjä, tarjottimia, laukkuja ja jopa parit kengät. Ostin housujen lisäksi aivan ihania alusvaatteita VITOSELLA! Sekä mainion olkaimettoman kesämekon, joka on juuri niin helppo ja muunneltava kuin haluankin. Mikäpä on siistinpää kuin eettisten, laadukkaiden, uniikkien ja kauniiden vaatteiden alennusmyynti!