Menu

Kosmetologimetsästys osa I

Käyn kahdesti vuodessa kosmetologilla. Toukokuussa ja syyskuussa. Kasvojen iho ottaa päivittäin vastaan paitsi kosmetiikkaa myös rasvoja, saasteita, vapaita radikaaleja ja aurinkoa. Vuodenaikojen vaihtuessa eli sääolojen radikaalisti muuttuessa, iho kannattaa tehopuhdistaa (tosin nykyisessä alkusyksy-loppusyksy-ilmastossa opn ehkä hankala hahmottaa, koska vuodenaika vaihtuu…).

Olen viimeiset kolme vuotta etsinyt Helsingistä sitä oikeaa kosmetologia, enkä ole läytänyt vieläkään. Turhautumisprosentti on 100! Viime lauantaina testasin elämäni toista luomukosmetologia, Crowne Plaza-hotellin alakerrassa sijaitsevaa Forever Day Spata. Valitsin paikan sen perusteella, että alunperin olin varaamassa aikaa äidilleni hot stone-hierontaan ja kun kuulin, että luomukasvohoito on mahdollinen, varasin ajan itsellenikin. En usko, että olisin normaalioloissa koskaan eksynyt Crowne Plazaan.

Span aulatila on hieman kolkko ja kuntosalifiilis puskee päälle (ehkä se johtuu vieressä sijaitsevasta kuntosalista), mutta hoitohuoneen rauhallinen fiilis tehoaa välittömästi ja stressi katoaa. Kosmetologini himmensi valot, itseasiassa sammutti ne ja kattoon syttyivät pienet spotit – tähtitaivasefekti, ihan kiva. Taustalla soi myös hiljaa musiikki, joka ei ärsytä lainkaan – päinvastoin. Normaalisti kosmetologilla ollaan ehkä hiljaa, mutta minä puhuin hoitajani kanssa lähes koko ajan – yllätys – ruoasta ja kosmetiikasta. Se oli itseasiassa oikein rentouttavaa.

Kosmetologini kysyi, mitä sarjaa käytän kasvojeni ihoon ja totesi ”Joo ei tähän oo mitään Lorealia, Cliniquee tai Biothermii käytetty, sen näkee”. Niin sanottu markettikosmetiikka on täynnä hajusteita ja muuta scheissea, joka tukkii ja kertyy ihohuokosiin. Kosmetologini sanoi, että ammattilainen huomaa sen ihosta heti. Kunpa käyttäjät tietäisivät! Kysehän on siitä, että yleensä asetamme kasvorasvoille ja pesuaineille vain yhden kriteerin: ei finnejä. Kaikki muu on oikeastaan sekundääristä. Ehkä vaadimme myös, että iho ei saa kuivua, ja jos se saavutetaan niin tyytyväisiä ollaan. Tätä voi verrata vaikkapa lisäaineisiin, limsoihin, sipseihin ja E338-lisäaineeseen, jota käytetään colajuomissa sekä ruosteenpoistossa: vaikka tuote menee kurkusta alas, sen ravintoarvo on nolla! Miksi siis käyttäisit kosmetiikkaa, jossa on luontoon hajoamattomia ainesosia ja ihoa tukkivia kemikaaleja? Et miksikään!

Takaisin Day Spahan… Kasvohoitoni tehtiin luonnonmukaisella italialaisella Green Energy-sarjalla, joka oli oikein miellyttävän tuntuinen iholla. Kosmetologi analysoi ihoani ja antoi muutamia arvokkaita vinkkejä:

1) Jos kärsit miliumeista (kuten minä), kokeile Dr. Hauschkan silmäluomivoidetta (kosmetologi ei myynyt tätä sarjaa, kehui Hauschkaa oman kokemuksensa pohjalta). Miliumi on pieni valkoinen näppylä, joita ilmaantuu kasvoihin etenkin poskipäiden tienoille. Minulla on muutamia ja ne johtuvat kuulemma kuivasta ihosta. Niistä ei oikein itse pääse eroon, ja ne kannattaa poistattaa kosmetologilla. Kosmetologini totesi, että Hauschkan tuotteen hintalaatusuhte on mainio: tuotetta tarvitsee millin verran kerrallaan ja se hävittää miliumit. Jo viikon käytön jälkeen allekirjoitan väitteen: silmienympärysihoni voi paremmin ja on selvästi joustavampi. Tuotetta käytetään hauschkamaiseen tyyliin ainoastaan päivällä ja tahna lämmitetään sormien välissä enne kuin se laitetaan iholle.

2) Jos puolestaan omaat couperosaihon (täältä löytyy sekin+atopia), vältä mekaanista kasvohoitoa. Couperosaiho tarkoittaa, että verisuonet ovat pinnassa ja liian rankka puhdistus voi jopa jättää ihoon jälkiä. Täytyy sanoa, että itse nautin enemmän saamastani hellästä käsittelystä, kuin aiempien kertojen piinasta, joka lähinnä sai silmät vuotamaan ja ihon läikikkääksi. Ei enää koskaan kiitos.

Ihossani oli hoidon jälkeen toki pientä punoitusta, mutta lievempänä kuin aikaisempien kosmetologikäyntien jälkeen. Onko se hyvä vai huono merkki? Hoito oli kallis, 75€. On pakko todeta, että tällä hinnalla odotin parempaa tulosta. Käynnistä on nyt viikko, enkä oikeastaan ole huomannut mitään eroa ihoni puhtaudessa. Se on harmi, sillä haluaisin kovasti löytää jo sen oikean kosmetologin. Mutta tällä(kään) kertaa ei tainnut tärpätä.

En tiedä, onko kyse aikaisempiin ”tappohoitoihin” vertaaminen , ettei tämä lievempi hoito tyydyttänyt, vaikea sanoa. Mutta todeta voin, että en tulevaisuudessa maksa 75 euroa vastaavasta toimenpiteestä. 50 euroa olkoon kattona, jos sillä nyt mitään saa…

Vaikka hoidon vaikutukset eivät täyttäneet odotuksia, nautin itse sessiosta ja paikkahan oli aivan ihana sekä palvelu ja kosmetologini oli todella kiva! Ostin mukaani kuorintavoiteen, niin ikään Green Energy-sarjaa ja siihen olen kyllä tyytyväinen. Ja sainhan muutaman arvokkaan vinkin myös.

Helsingissä luomuhoitoa saa myös Eko Ego-kosmetologilta (Kaisaniemenkatu 1), jonka yhteydessä toimii myös kampaaja. Olen käynyt kahdesti Eko Egossa ja näistä kahdesta paikasta se on huomattavasti parempi! Eko Egoon liittyy kuitenkin samainen pettymys hoidon tehottomuudesta: ehkä vaan pitää hyväksyä, että luomukasvohoitoa ei voi verrata perinteiseksi kokemaani kasvohoitoon. Jatkan täydellisen kosmetologin etsintää. Suosituksia?