Menu

Niin tärkeää ja niin pinnallista

Huvittavaa: lukijakyselyn mukaan suurin osa teistä lukee mieluiten postauksiani ekologisesta ruoasta ja ekologisesta elämästä ylipäänsä. Ja sitten minä postaan jo ties kuinka monetta kertaa tällä viikolla jotain ihan muuta! Todellista asiakaslähtöisyyttä 🙂

Lupasin vastata Stazzyn haasteeseen ja tässäpä tulee! Pukeutuminen on aina ollut minulle tärkeää ja sen voisi oikeastaan listata yhdeksi harrastuksekseni (hmm, onkohan Kemikaalicocktail muuten harrastus vai pitäisikö tämä listat jo työksi?). Tämän postauksen sisältö on pelkkää pintaa, ei aina voi olla asiallinen! Tässä 10 asiaa, joita ilman elämäni olisi huomattavasti tylsempää:

1. Mustat Cheap Monday-pillifarkut, jotka ostin Pariisista tammikuussa 2006. Olen käyttänyt niitä enemmän kuin mitään vaatettani koskaan. Ne ovat toinen ihoni ja täydelliset kaikkiin tilanteisiin. Vastikään TopShopin aletangosta löytämäni violetit pillarit ovat kyllä kovasti uhkaamassa mustien asemaa, katsotaan kuinka käy.
2. Musta biker-nahkatakki, jonka ostin täysin suunnittelematta hammaslääkärikäynnin yhteydessä. Seisoin raitiovaunupysäkillä ja harmikseni sen saapumiseen oli huimat 8 minuuttia! Piipahdin viereiseen kauppaan ja ostin nahkatakin. Tuosta vaan. Onneksi intuitio oli oikeassa. Rotsi käy niin tyllihameen kuin raappahousujen kanssa ja käytän sitä kaikkialla. Samainen rotsi on päälläni itseasiassa blogini otsikon alla olevassa kuvassakin.

3. Huivit. Kaulassani on usein iso musta pashmina tai harmaa yksilö, jos pukeutumiseni on muuten kovin mustanpuhuvaa. Pidän myös hirmuisesti väreistä ja siksi tämän hetken lempihuivini ovatkin varsinaisia väripommeja. Niiden väriskaala on sellainen, että jompikumpi näistä käy aina asuun kuin asuun! Punaisen kanssa minut pysäytettiin Nykissä varmaan viidesti ja tiedusteltiin mistä se on. Oli kiva vastata, että Suomesta kirpparilta one dollar!

4. Olkalaukku on kaikkia edellämainittuja tärkeämpi, koska ilman sen sisältöä ei elämä jatku. Kuvan oranssinpunainen yksilö on vastikään New Yorkista (40% alella) hankittu ja siitä on tullut ennätysajassa lempilaukkuni. Pukeudun usein mustaan, ja kirkas laukku saa aikaan juuri oikeanlaisen kontrastin. Laukkua saa kätevästi laajennettua sen mukaan, paljonko tilaa tarvitsee. Usein olallani keikkuu äidin vanha nahkapaloista tehty olkalaukku, jota korjautan säännöllisesti suutarilla.

5. Mustat saappaat. Olen maininnut Janitat jo bongatessani ne helmikuussa kirppikseltä. Ne maksoivat 2 euroa ja voin eittämättä todeta niiden olevan paras kirppislöytöni pitkään aikaan. Saappaan varren reunan saa suoristettua, jolloin varsi ylettyy polven yli. Täyttä nahkaa, made in Finland!

6. Hatut. Erilaiset päähineet ovat mainioita tehosteita, jos vaatteet kaipaavat vähän ekstraa tai jos on huono hiuspäivä tai jos nyt vaan hatuttaa! Kuvan iso musta lierihattu on kesäsuosikki ja raitaversio on täydellinen juuri nyt, sekin on Nykin tuliaisia. Ostin sen joltain miestenosastolta ja laitoin samantien päähäni. Kävelin sitten samaisen kaupan alakertaan, jossa myyjä totesi ”Wow, where did you buy that hat?!” Totesin, että yläkerrasta… Miesmyyjä juoksi raput ylös. Heh.

7. Kirppiskorvakorut. Löydän jostain ihmeen syystä nykyään lähes jokaisella kirppisvisiitillä mitä makeampia korvakoruja! Kuvassa näkyvät suosikkini, ne ovat kaikki kirppikseltä ja maksaneet 10 sentistä pariin euroon. Olen kokoelmastani kyllä erittäin ylpeä. Se kuvattiin, kröhöm, jopa elokuussa ilmestyvään Trendiin.8. Vyöt. Kun mieheni ensikerran näki kokoelmani hän totesi, että keskiverto kirppikselläkään ei ole noin monta. ”Eikä näin hienoa”, sanoin minä! Vyö piristää vaatteen kuin vaatteen – vyötärön korostaminen toimii aina. Tosin, lantiolla keikkuva yksilö on ihan yhkä ok.

9. American Apparellin mustat kaarituettomat riltsikat. Omistan viidet. En enää ikinä halua kaaritukia!

10. Kynsilakka. Mieluiten oranssinpunainen (kuten ehkä olette huomanneet), myös musta toimii. Etenkin kesällä on ihanaa kun maalatut varpaankynnet vilkkuvat sandaaleista. Kesä, se on jo todella lähellä!

Nyt vannon ja lupaan, että seuraava postaukseni on luomukosmetologiasiaa. Mysö vinkki mullistavasta silmänympärysvoiteesta tulossa…