Voita Kiitos hyvää Pikaruokaa-kirja
ARVONTA ON PÄÄTTYNYT, KIITOS KAIKILLE OSALLISTUMISESTA!
Tuntuu ihan absurdilta, että reilu vuosi takaperin mietin, että tarvitsisikohan Virpi Mikkosen blogi kauttani lisänäkyvyyttä, Vanelja kun on aivan mahtava. No mahtavavuuden ovat sittemmin tajunneet aikalailla kaikki: Vanelja on valittu maailman kauneimmaksi ruokablogiksi ja Mikkonen on ekana suomalaisena ruokakirjailijana koskaan saanut vastikään kirjadiilin Yhdysvaltain markkinoille (Instagram-seuraajia naisella on lähemmäs 80 000). Etsilleen. Virpi on mainio esimerkki siitä, mitä voi tapahtua, kun omistautuu jutulleen ja hioo hommaa viimeistä yksityiskohtaa myöten, luottaen itseensä ja intuitioonsa.
Virpin aikaisempi kirja Kiitos hyvää — herkkuja ilman sokeria ja gluteenia on mainio opus makean ystävälle, joka haluaa valmistaa herkkunsa fiksummin. Itse karsin aikanaan maidon, sokerin ja vehnän (plus hiivan) ruokavaliostani, kun lääkärin ohjein fiksasin ruokavaliotani uuteen uskoon. Eka kirjani syntyi juuri niiden oivallusten ympärille, joita ruokavalion muuttaminen herätti. Voi kunpa mulla silloin olisi silloin ollut Virpin kirja! Onneksi maailma muuttuu ja saamme tällaisia ruokateoksia arkea parantamaan. <3
Virpin uusin kirja on nimeltään Kiitos Hyvää Pikaruokaa, joka tarjoilee nopeita ja terveellisiä ruokia arkeen, niin aamupalalle, lounaalle, illalliselle kuin väli- tai iltapalallekin. Kirja on on todella inspiroiva ja parasta on se, että reseptit todella ovat tosi nopeita valmistaa.
”Aloita aamusi helpoilla pannareilla, haukkaa lounaaksi hyvishampparia ja nauti illalla vaikkapa viljatonta avokadopastaa tai bataattipizzaa. Kiitos hyvää Pikaruokaa -kirjassa on paljon alle vartissa valmistuvia ruokia ja vain muutaman raaka-aineen reseptejä. Lasten suosikkien tekemiseen myös lapset itse osallistuvat mielellään.
Mukana on iso liuta pikaruokaklassikkoja, kuten pizzoja, hampurilaisia ja burritoja. Hyvin edustettuina ovat myös take away -helmet, kuten nepalilainen annos naan-leivällä ja kasviscurry. Myös rakastetut arkiruuat, kuten lasagne, risotto ja pastaruuat on päivitetty kirjassa terveellisempään muotoon, unohtamatta aamupalapuuroja ja esimerkiksi suomalaisten suosituinta jogurttia – Hedelmäpommia, maidottomana tottakai.”
Arvon blogissa yhden Kiitos Hyvää Pikaruokaa-kirjan tämän viikon aikana. Kerro kommenttiosiossa, mikä on oman keittiöarkesi luottoraaka-aine ja olet mukana arvonnassa. Skaba päättyy sunnuntaina 27.12. klo 11.
Onnea kilpailuun ja ihanaa joulun aikaa kaikille!
Kommentit
Sesongin mukaiset kasvikset. Ja oliiviöljy.
Soijarouhe monikäyttöisyytensä takia. Olen myös melkein varma, että mieheni tekemä soijabolognese huijaisi lihansyöjätkin.
Luotto raaka-aine on varmastikin riisinuudelit, monikäyttöisi,helppoja ja nopeita 🙂
Ehdottomasti erilaiset kaalit. Lapset rakastavat wokattua parsakaalia ja keräkaalista duunattua vaikka mitä ☺️
Luottoraaka-aineeni on ollut pasta, mutta nyt on uusi hakusessa, kun yritän vähentää vehnän käyttöä.
Keittiöni luottoraaka-aine on cashew-pähkinä 🙂 Toimii herkullisena välipalana, sopii aamujogurtin joukkoon marjojen kanssa, tekee salaatista rouskuvampaa, ja menee lisähöysteeksi jopa paellaan.
Luottoraaka-aineeni on tällä hetkellä avokado.
Minun keittiöni ehdottomasti hirssi 🙂 Tervelista ja toimii aina – soppaan, lisäkkenä, wokkin kanssa, puurona, jälkiruokana jne
Palsternakka. Jääkaapista löytyy aina (luomu)porkkanoita, mutta palsternakasta saa hyvää makua kaikenlaisiin ruokiin
En osaa nimetä yhtään tiettyä luottoraaka-ainetta, ainutkaan ei yksin nouse yli muiden. Johtunee siitä että olen melko vaihtelunhaluinen, mutta senpä takia juuri tämä kirja ei olisi pahitteeksi!
Luomulinssit, luomuporkkana, luomuomenat
Luomuhunaja 🙂
Ensimmäisenä mieleen tuli kylmäsavulohi, sopii miltei ruokaan kuin ruokaan.
Oliivi- ja kookosöljyt sekä sitruuna, lime sekä tuoreena valkosipuli, inkivääri ja chili – näistä kun edes jotakin on aina käsillä saa aikaan maistuvaa ruokaa 🙂
Onnea Sheena! Voitit kirjan. 🙂 Saat kohta meiliä.
Avokado ja oliiviöljy
Pakastemarjat! Luomumansikat, itsepoimitut mustikat ja mustaherukat. Näistä saa yhdisteltyä jääkaapista ja kuiva-aineista löytyvien ainesten kanssa smoothieita, tuorepuuroja jne. Olen itsekin yrittänyt päästä kokonaan eroon sokerista terveyssyistä ja marjat laannuttavat hyvin sokerinhimon.
Porkkana ja avocado
Mulla on päivittäin käytössä luomukauramaito ja chiansiemenet, ei välttämättä yhdessä mutta joskus niinkin 🙂 Arvostan helppoa ja nopsaa ruokaa ilman gluteenia, lihaa ja maitoa.
Neitsytluomuoliiviöljy, sipuli ja valkosipuli <3
Harvoin on päivä ilman oliiviöljyä!
Myös kookos (-öljy, -kerma, -hiutaleet..) on käytössä usein. Ja tietenkin luomuvihannekat;
porkkana etenkin! 🙂
Riisi yleisimpänä ateria-aineksena, oliiviöljy mm. itse tekemäni margariinin osana. Viljatonta ruokavaliota noudattavana kirja tulisi erittäin hyvään käyttöön! 🙂
Vakiotuote keittiössä: Kookosöljy. 😀 Nyt olen juuri tutustumassa kaura-maitoon, joten ehkä sitäkin tulevaisuudessa löytyy monesta ruuasta.
Oi, tuo kirja todella kelpaisi!! Edellinen oli ainakin huippu ja blogi myös! Kysymys oli tosin yllättävän vaikea! Porkkana ja tomaatti ovat kyllä käytetyimmästä päästä meidän keittiössä! 🙂
oliiviöljy, kookosöljy, avokado, marjat..
Puhdistamaton merisuola ja mustapippuri myllyssä molemmat. Niillä pääsee ruuan ku ruuan kanssa aika pitkälle.
Kurkuma on mun keittiössä ihan must, sitä menee joka päivä johonkin! Kirja vaikuttaa mahtavalta:)
Mantelijauho, luomumunat, kurkuma, mustapippuri, näitä taidan eniten tarvita nykyään.
Ruususuola, oliiviöljy
Yksi luottoraaka-aineistani on kananmuna. Se taipuu mm. banaanilettuihin, munakkaaksi ja moneksi muuksi todella pikaisesti.
Pari muuta luottolaista on luomuhunaja ja kookosöljy.
Olisi niiiiin ihana voittaa tuo kikrja! 🙂
Kaurahiutaleet, pähkinät, avokado
Omia luottojuttujani ovat pähkinät ja siemenet, pasta sekä ikävä kyllä liian usein myös valmistuotteet (tyyliin pakastevihannekset ja kalapuikot, maksalaatikko)… Siksi tuo kirja onkin ollut toivelistallani siitä asti kun siitä instagramin kautta kuulin, olisi meikälle ihan todella tarpeen 😀
Kananmuna – vähin vaivoin ja aineksin saa täyttävän ruoan aikaseksi,munakkaaseen löytyy aina jotain täytettä kaapista.Keitettynä taasen näppärä välipala.
Vakioaineeksi lienee pakko luokitella kookosmaito! Sitä tulee hyödynnettyä lähes joka ruokaan. 🙂
Inkivääri. Laitan sitä oikeastaan ihan kaikkeen.
Tomaatit, avokadot ja avokadoöljy
Aina löytyy porkkanoita, omenoita ja banaaneja. Myös kookosöljyä on aina.
Luomukananmunat, niistä saa mitä vain, suolaista tai makeaa, kädenkäänteessä!
Enpä kyllä osaa yhtä ainoaa raaka-ainetta nimetä. Yleisesti ottaen varmaan kananmuna koska siitä saa helposti vaikka mitä. Ruuanlaitossa sipuli ja valkosipuli. Ja aina löytyy banaania.
Luomu tomaattimurskaa on aina. Samoin parmesania.
Luomukananmunat ja isän kasvattama valkosipuli ovat tämän keittiön luottotuotteet, niitä kuluu.
Tuo kirja olisi ihan huippua saada! Jos ei onni potkaise on pakko lompsia kirjakauppaan. 🙂
aloittamassa uutta ajatusta ruokailuun… kirja oisi oiva apu.. kotona aina luomu munia
Kirja vaikuttaa juuri sellaiselta kuin kaipaisin!
Luottoraaka-aineita Friidat (kananmunat ulkokanalan onnellisilta kanoilta), lähituottajan hunaja, mustapippuri & kurkuma mausteeksi lähes kaikkeen.
Kookosöljy on kyllä ehdoton ykkönen. Lisäksi tärkeimmät on inkivääri, banaani ja luomumunat suoraan tilalta 🙂
Punaiset linssit. Valmista 5 minuutissa 🙂 Laiskan kokkaajan pelastus!
Mä käytän joka päivä omaa tekemää kastiketta. Laitan siihen lehtikaalijauhetta, sitruunaa, herbamarea ja oliiviöljyä! Ihan mielettömän hyvää 🙂
Kookosöljy ja kananmunat 😀
Pähkinät ja siemenet.
Valkosipuli ja sipuli löytyy jokaisesta ruoasta 🙂 ja puolukkaa kylkeen, sitä voi laittaa kaikkeen!
Valkosipuli. Hands down.
Tattarihiutaleet, mantelimaito ja pähkinät
Jos luottoruoka-aine on sellainen mitä syödään lähes joka päivä jossain muodossa, niin sanoisin, että meillä se on tomaatti. Mutta tosiaan toivoisin vaihtelua arkiruokaamme ja pikaruokia niiden olla pitää – siispä tämä kirja toimisi meillä hyvin!
Mietin, mitä meillä on aina kaapissa ja siellä on ihan aina kurkkua. Leivän päälle, salaattiin, dippailuun, muuten vaan. Kirjassa erityisesti kiinnostaa muutaman ainesosan reseptit! Olen laiska kikkailemaan ruuanlaiton kanssa.
Valkosipuli, chilisoosi ja kananmunat. 🙂
Apua, yksikö piti vain valita- meillä se on kyllä papu, jonka lajeista syntyvät vaihdellen pihvit, pastat ja kaikki muut ruokien maistuvat lisäkkeet 🙂
Ite poimitut mustikat.
Luoumunalla tulee jokapäiväinen Latte, pakko olla varastossa! 🙂
Ostan punaisia linssejä melkein joka kauppareissulla ja aina ne meinaa jossain vaiheessa loppua. Punaiset linssit toimii melkein ruoassa kuin ruoassa näppäränä proteiinilisänä. Linssien lisäksi keittiöstäni löytyy lähes aina cashew pähkinöitä, oliiviöljyä ja juustokuminaa 🙂
Luottoraaka-aine(et) meidän keittiössä on luomuinkivääri ja valkosipuli. Niistä jos jompikumpi on loppunut, niin yleisin reaktio on ”APUA”. Noilla saa makua niin kasvis,- kuin liharuokiin. Unohtamatta terveysvaikutuksia, jotka on kummankin kohdalla huikeat.
Punajuuri mehuissa, kanamuna ja inkivääri muuten!
Ilman hyviä ruokaöljyjä (kookosöljy, seesaminsiemenöljy, oliiviöljy) ei keittiössä toimimisesta tule mitään 🙂
Oliiviöljy ja sesongin vihannekset! Niillä pääsee pitkälle 🙂
Luottoraaka-aineesta tiedä, mutta jääkaapista löytyy aina turkkilaista jugurttia ja pöydältä kanamunia + toki valkosipulia jolla tekee aina ruuasta himpun verran maittavampaa 🙂
Kaapista löytyy aina chiliä, sitruunaa ja valkosipulia 🙂
Banaani, chia ja kurkuma 🙂
Porkkana! 🙂 Tämä on ollut yllätys itsellenikin, mutta porkkanasta on muotoutunut arjen luottoraaka-aine..sellaisenaan, raasteena, salaatissa, ruokaisissa leivissä, leivän päällysenä juuston sijaan, uunijuureksena, ”ranskalaisina”, muussissa perunan kanssa, paistettuna, smoothieissa, mehuna, sipsin korvikkeena raakana ja uunissa käyneenä, nuudelikeitoissa…vaikka missä…! 🙂
Ihana arvonta, toivottavasti onnetar osuu kohdalle! 😀
Porkkana! Sopii kastikkeisiin ja keittoihin ja korvaa salaatin kun laiskottaa.
Porkkana. Sopii kastikkeisiin ja keittoihin ja korvaa salaatin kun laiskottaa.
Kananmunat, porkkana ja sitruuna
Kananmunia ja tofua löytyy aina – nopeaa, hyvää ja proteiinipitoista. Kasviksia ja hedelmiä vaihtelen satokauden mukaan.
Linssit, etenkin punaiset. Helppoa, halpaa, nopeaa, täyttävää ja sopii melkein mihin tahansa – pihveihin, kastikkeisiin, sosekeittoon – u name it!
Minun luottotuotteeni kiteytyy tähän kolmen komboon: tuoretta valkosipulia, luomu sitruunaa ja huippulaatuista oliiviöljyä <3
Kookosöljyä joka päivä!
Marjat, yleensä pakasteena ja hedelmät tuoreena. Viime viikkoina granaattiomena.
Kookosöljy on yksi lemppareistani ja taipuu moneen. 🙂
Marjajauheet ja kaurahiutaleet. Ne ovat in juuri nyt. Smoothiet, tuorepuurot, keitetty puuro, helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea hyvää.
Avokado, ihan ehdottomasti.
Linssit; lisukkeeksi, salaattiin, pihviks…. 10minuutin pikaruokaa!
Chian-siemenet pelastaa päivän aamulla, päivällä tai illalla kotioloissa ja muualla… Ruoka-aineallergisena chian siemenet pelastaa myös reissatessa ulkomaita myöten ruokailutilanteissa 🙂
Suosikkini ovat myös viher- ja marjasmoothiet…
Kylmäpuristetut kookos- ja oliiviöljyt ja avocado…
Ja iki-ihanat raakakaakaojauheet, -nipsit ja suklaat…
Ja tietysti näin jouluna omat konvehdit; Kuivattu tai tuore taateli (millaisen makeus asteen haluaa) täytettynä mantelivoilla ja raakakaakaonipsejä päälle koristeeksi ja textuuria antamaan, lurps. (tainnut löytää täältä idean, iso kiitos siitä <3 )
Niin ja tärkein meinasi unohtua KURKUMA aivan ehdoton, pitää kehossa tulehduksia aisoissa…
Oma luottoraaka-aineeni on pinaatti. Siitä voi laittaa ruokiin, smoothieihin ja salaatteihin.
kananmunat ja tuoreet kasvikset meidän perheessä:–)!
Basilika. Rakastan sitä. Tai ei, se on vähättelyä. Oikeasti olen hulluna siihen. 😀
Tää olis huippu. Edeltäjä Kiitos hyvää löytyy jo kirjahyllystä, mut arkeen kaipaa aina vinkkejä! Luottoraaka-aineena mainitsen tässä porkkanat, avokadot ja tattarin. Niillä pötkii jo aika pitkälle ❤
Tämä kirja olisi varmasti täynnä toimivia reseptejä arkeen! Omaksi luottoraaka-aineeksi on muodostunut luomukananmunat. Niitä löytyy aina jääkaapista ja syön joko aamulla munakkaan tai keitettyjä munia. Myös salaatin sekaan käytän usein kananmunaa.