Voita villiruokaa design-paketissa
Siitä saakka kun aloimme purkittaa omaa villiyrttiohjelmaamme, Villdiä, olen syynännyt ruokakauppojen villiruokatarjontaa suurennuslasin läpi. Eipä sieltä paljoa löydy, taitavat kotimaiset marjat olla se ainoa iso villiraaka-ainetuoteryhmä suomalaisessa ruokakaupassa.
Kotimaisen villin luonnon potentiaali on valtava, mutta yksin villiruoka-aineiden käyttöön valjastaminen ei riitä, se täytyy osata tehdä oikein. Pelkkä idea ja laadukas raaka-aine ei myy, homman täytyy myös näyttää kiinnostavalta ja ammattimaiselta. Pitää osata kertoa tarinoita ja brändätä.
Helsinki Wildfoods tekee villiruokarintamalla ihailtavaa työtä: on kirjallisuutta, kursseja ja villiruokatuotteita. Markkinoilla on jo muutaman vuoden ajan ollut esimerkiksi mainio nokkossuola, joka on oman keittiön vakiovaruste nykyään. Pidän siitä, että tuotetta myydään myös paperisessa täyttöpussissa. Brändin arvomaailma on yks yhteen omani kanssa, perustajat ovat kaikki nuoria naisia, hommaa tehdään tinkimättömästi.
Kun ajatellaan villiruoka-aineiden myymistä aiheeseen perehtymättömille kuluttajille, on tärkeää saada kiinnitettyä huomio makealla pakkauksella, mutta heti sen jälkeen vakuuttaa ostaja siitä, että tuote on helppo käyttää ja maukaskin. Tämän kaiken hallitsee vihdoinkin Helsinki Wildfoods -porukan uusin brändi METTÄ.
Mettä on suunniteltu vahvasti kansainvälisiä kulinaristeja ajatellen ja tuoteperheeseen kuuluvat kaikki Helsinki Wildfoodsin tähän saakka lanseeraamat tuotteet. On nokkosta, tyrniä, tatteja, marjoja… Jokainen tuote on valmis sellaisenaan tai tarvitsee kyytipojaksi nesteen/öljyn: nokkospesto, villisienikastike, puolukka-xylitoli -makeuttaja, villimetsä-mausteseos, nokkossuola ja tattisormisuola.Jokainen tuote on pakattu kauniisti ja tämä kuuden tuotteen satsi on ihan täydellinen lahja oikeastaan kelle vaan — mutta toki ihan luksusjuttu ulkomaille vietäväksi. METTÄ tähtääkin ensimmäisenä Japanin markkinoille.
“METTÄ vie pienen palan pohjoismaalaisen metsän makumaailmaa ja tunnelmaa ulkomaille. Metsä on kaiken toimintamme alku; se on aarteemme, joka tarjoaa paljon hyvää niin henkisesti kuin fyysisestikin, myös lautaselle. Olen asunut lähes koko elämäni ulkomailla ja kun palasin Suomeen, löysin metsästä ihan uuden maailman makuineen ja kokemuksineen. Nyt haluan viedä tuon saman elämyksen ulkomailla asuville”, uuden METTÄ-brändin perustaja Roosa Heinilä sanoo.
Minuun teki vaikutuksen itse tuotteiden lisäksi pakkaus: pakkauspussit ja etiketit ovat kaikki kompostoituvia. Lasipurkit painavat paljon ja niiden lähettäminen toiselle puolelle maailmaa kuormittaisi ympäristöä enemmän kuin pussit. Esteettinen boksi on houkuttelevan näköinen ja kun sisältä paljastuvat nämä kuusi villiä luontoa sisältävää pussia, on homma aika hienosti hanskassa sanoisin!
Tämän viikon arvassa on palkintona neljä METTÄ-boksia (6 tuotetta/boksi, arvo 42 €). Arvomme kaksi täällä blogissa ja kaksi blogin FB-ryhmässä. Kerro kommenttiosiossa, minkä suomalaisen luonnon villiraaka-aineen haluaisit nähdä METTÄ-tuotteena ja olet mukana skabassa. Arvonta on voimassa sunnuntai-iltaan klo 23:00 saakka.
Onnea skabaan!
Kommentit
Mustikka
Nokkonen, voikukka
Poimulehti, voikukka, variksenmarja…onhan noita vaikka ja kuinka!
Pihlajanmarja tai variksenmarja
Pihlajanmarja tai variksenmarja
Variksenmarja
Mustikka
Kuusenkerkkä 🙂
Pihlajanmarja ja ketunleipä
Kirpeä karpalo tai happaman houkuttava pihlajanmarja!
Mesiangervoa ja kamomillasauniota 🌿
Kuusenkerkkä ja pihlaja.
Nokkonen
Kuusenkerkkä ja nokkonen
Kuusenkerkkä ja variksenmarja
Kuusenkerkkä,
variksenmarja ja suolaheinä
Pihlajanmarja, ketunleipä, horsma,
poimulehti, kuusenkerkkä
Horsma ja koivunlehti
karpalo
Pihlajanmarja
Kuusenkerkkä, pihlaja, voikukka, nokkonen
Pihlajanmarja
Ketunleipä
Vuohenputki
voikukka!
Pakuri
Kusenkerkkä ja mesiangervo.
Poimulehti ehdottomasti, myös voikukka ja kuusenkerkkä
Apilaa hyödynnetään aika vähän.
Matsutake-sienen
Puna-apila, horsma, nokkonen, pihlajamarja, koivunlehti..onhan suomen luonnossa vaikka mitä ihanuuksia.. 🙂
Voikukka, maitohorsma, kuusenkerkkä, pihlajanlehti !!
Pihlajanmarja🍒 Kuusenkerkkä 🌲 Koivu🌿 Poimulehti💚 Poimule💚
Kuusenkerkkä tai mesiangervo olisivat ihania
Horsma 🌿
Vuohenputki, poimulehti,
Kuusenkerkkä on kyllä ihan huippua naposteltavaa..
Koivunmahla, mänty, kanerva, nokkonen..
Vaikea yhtä valita. Ehkä vähemmän arvostetut marjat kuten variksenmarja, kasveista voikukka ja nokkonen menevät usein pihoilla kuin pihoilla haaskuuseen ja roskiin. Edullisten raaka-aineiden käyttö pitäisi vlmiin tuotteenkin hinnan alhaisena. Katajanmarja ja kuusenkerkkä ovat myös hyviä raaka-aineita.
Pihlajan silmut! Ja vuohenputki 🙂
Koivunmahla! 🙂
Puolukka
Pihlajanmarjan!
Kuusenkerkkä, pihlajanmarja, variksenmarja, mustikka, siankärsämö.
Nokkonen & kuusenkerkkä
Nokkonen ehdottomasti!!!! Ja Apila myös!!!!
Kuusenkerkkä
Mustikka
Kanttarellit
Musta torvisieni
Voikukka 🙂
Siankärsämö ❤️🍀
Katajanmarja, karpalo, nokkonen ja maitohorsma!
Katajanmarja ja kuusenkerkkä
Kuivattu mustikka
Kuusenkerkkä
Suolaheinä ja apila!
Karpalo
Karpalo, kuusenkerkkä ja apila :)!
Karpalo, pakuri❤️💛
Mesiangervo, siankärsämö, maitohorsma…
Mesiangervo ja voikukka
Kuusenkerkkä!
Pihlajanmarja
Kuusenkerkkä
Mesiangervon tai apilan!
Kuusenkerkkä!
Ahomansikka
Kuusenkerkkä
Lakka, kuusenkerkkä