Ei karppaajille: perunarieskasia (skideille)
Ollessani vehnä-sokeri-lehmänmaito-hiiva -dieetillä tutustuin erilaisiin leivänkorvikkeisiin. Tämä rieskaresepti päätyi kirjaanikin.
En oikeastaan ikinä ole tehnyt näitä rieskalättyjä kauhean innokkaasti itselleni, vaan silloin, jos on pitänyt saada jotakin leivän kaltaista pöytään ja vieraan ruokavalio on ollut gluteeniton.
Nyt päätin pitkästä aikaa tehdä näitä ja testata, miten perheemme 1,5-vuotias ne sulattaa.
Eevan perunarieskat
- 10-15 isoa perunaa
- 1,5-2 dl riisi- tai kauramaitoa
- 1 rkl voita
- 2 tl suolaa
- 2 dl gluteenitonta, tummaa jauhoseosta
- 1 dl maissijauhoja
- 1 dl riisijauhoa
- 1/2 dl öljyä
Keitä pestyt ja kuoritut perunat ja kaada keitinvesi pois. Lisää sekaan riisi- tai kauramaito, voi ja suola. Heitä sekaan myös jauhoseos ja vaivaa taikina.
Tee pyöreitä kakkusia, tähän tapaan:
Uuni 175 asteeseen ja noin 15-20 minuuttia uunin sisuksissa.
Kannattaa testata myös erilaisia siemeniä rieskojen päällä.
Noi päällimmäiset vähän kärvähti, söin ne itse. Melkin kuin sipsejä 😉
Mitä näistä sanoi skidi? Söi hyvin innokkaassti kun rieskat olivat tuoreita ja lämpimiä ja sylki ulos seuraavana päivänä. Pitänee lämmittää ne aina ennen tarjoilua. Ajattelin pakastaa ja sitten ottaa aina pieni satsi kerrallaan sulamaan.