Supermysli
Olen vuosikaudet tehnyt myslini itse, ja resepti muuttuu aina sen mukaan, mitä sattuu kaapissa olemaan. Tulevan lauantain radio-ohjelmamme teeman hengessä tein tänään ”supermysliä” (lauantain ohjelmassa puhutaan superfoodeista), johon laitoin: kurpitsansiemeniä, kuivattua omenaa, gojimarjoja, raakasuklaahippuja, hasselpähkinöitä ja rusinaa.
No jaa, superiksi voi kutsua lähinnä kai gojia, raakasuklaata, kurpitsansiemeniä ja omenaa. Ja näistäkin ollaan ”piireissä” vähän eri mieltä. Onneksi saanen itse ehkä vähän selvyyttä superruoka-asioihin kaivaessani aihetta koko viikon lauantaihin tähdäten.
Melkein parasta itse tehdyssä myslissä — maun ja sokerittomuuden lisäksi — on tuoksu, joka levittäytyy koko kämppään. Tällä kerryttää aika helposti emäntäpisteitä…