Menu

Taidetätikaupan löydöt

Helsingin keskustassa on paljon kauppoja, joissa ei ole koskaan tullut käytyä. Eikä minulla siihen nyt varsinaista tarvetta olekaan, mutta joskus on hauska poiketa johonkin itselle täysin uuteen putiikkiin. Kävimme Katjan kanssa Helsingin Kauppatorin kupeessa tekemässä teille kiinnostavan insertin (lisää tästä ensi viikolla), ja matkalla kotiin piipahdimme kaupassa, jossa yleensä kuulemma käy vain turisteja. Asia selvisi meille heti kättelyssä, kun hauska myyjärouva alkoi puhua meille englantia 😀

Studio em
on suomalaista designia turisteille kauppaava putiikki, jonka valikoimassa on paljon taidetäti-kamaa… mutta: kaupassa on myös ihan hauskoja juttuja vähemmän liehuvasti pukeutuville ihmisille. Esimerkiksi uusiokoruvalikoima oli aika laaja, tässä joitakin suosikkeja:

Nämä mustat korut muistuttavat jotenkin lakritsi- tai salmiakkinameja.
… vai oonko mä vaan NIIN raskaana?

Vanhoista napeista saa aikaan tosi graafisen näköistä jälkeä. Tällaisen korun voisi tehdä helposti itsekin.

Myös nämä villarannekkeet olivat tosi kivat, mutta juuri nyt en tällaisia tarvitse. Pitää ehkä palata ensi talvena asiaan.

Punaiset on hienoimmat!

… ja ne oli juuri oikean sävyiset mun huivin ja leggingsien kanssa. Punainen ja musta vaan toimii aina. I say.

Kaupassa myydään myös Mifukon tuotteita.
En tykkää laukun vuoresta (liian pliisu), mutta muuten ihan kivan näköinen kassi. Mun oma Mifuko on ollut käytössä lähes päivittäin siitä saakka, kun ostin sen erittäin impulsiivisesti Kiasman kaupasta.

Hyvät asiat tulee usein eteen yllättäen, ja harvoin silloin, kun vartavasten etsii jotakin tiettyä. Olen ostanut mun suosikkitalvikengät keskellä kesää kirpparilta ja lempiuikkarit syksyllä, uimasesongin loputtua jne. Juuri siksi tykkään poiketa paikkoihin, joissa en aikaisemmin ole käynyt: koskaan ei voi tietää, mitä mahtavaa seuraavan nurkan takaa löytyy! Ennakkoluuloton asenne siis kehiin tätikauppojen kohdalla, kierrätyskorut ja se täydellinen ekokassi voivat odottaa sinua juurikin siellä.