Tee (ja kahvikin) on viisasten juoma
”Tuloksista ilmeni, ettei kahvin tai teen laadulla ollut erityistä merkitystä. Tuloksia saavutettiin niin tavallisella suodatinkahvilla kuin espressollakin. Samoin tee saattoi olla yhtä hyvin mustaa, vihreää tai punaista.
Parhaat tulokset saavutettiin kofeiinittomalla kahvilla. Tämä johtunee siitä, ettei suojaava vaikutus ole peräisin kofeiinista tai teiinistä, vaan muista aineista, joita voisivat mahdollisesti olla magnesium tai klorogeenihappo”.
-lähde: YLE Uutiset/YLE Olotila
Hmm… Tarkoittaako tuo uutinen nyt sitä, että kahvi — tai siis kahvin sisältämät aineet —suojaavat diabetekseltä teetä paremmin? Kyllä asia näin on tulkittava. Minä taidan silti pysytellä erossa kahvista (olenhan tehnyt niin jo 28 vuotta), vihreä genmaicha riittää minulle mainiosti, mutta kahvinjuojat saivat juuri yhden lisäsyyn jatkaa kafferutiinejaan — sehän on suoranainen terveysteko 😉