Menu

Pure Waste globaali edelläkävijä: kaikkien tuotteiden vesi- ja hiilijalanjälki julki

Kuinka paljon helpompaa olisikaan valita kaupan rekistä ekologisia vaatteita, jos tuotteiden aiheuttama ympäristökuormitus olisi merkattu yhtä läpinäkyvästi ja selkeästi kuin vaikka elintarvikkeissa kalorit? Se että vaatteessa lukee ”ekologinen” tai ”green” on vähän sama kuin elintarvikkeessa lukisi ”terveellinen” ilman, että kuluttaja saa nähdä tuoteselosteen. Siksi voikin ylpeänä heiluttaa siniristilippua: kotimainen Pure Waste on yhtenä ensimmäisistä vaatebrändeistä maailmassa laskenut kaikkien tuotteidensa vesi- ja hiilijalanjäljen ja saattanut tiedon kaikelle kansalle. Tiedot löytyvät verkkokaupan sivuilta jokaisen tuotteen kohdalta.

Pure Waste, t-paita, vaateteollisuus, ekologisuus, hiilijalanjälki, vesijalanjälki, kierrätys, vastuullisuus

Pure Waste, t-paita, vaateteollisuus, ekologisuus, hiilijalanjälki, vesijalanjälki, kierrätys, vastuullisuus

Jos ei ole mitään mihin verrata, on toki vaikeaa sanoa, onko 1,2 litraa vettä ja 1,1 kg hiilidioksidipäästöjä vähän vai paljon.

Se on vähän.

Kun verrataan tavallisen puuvillateepparin tuotantoon, on Pure Wasten hiilijalanjälki 50% pienempi, veden osalta tarvitaan vain promille siitä, mitä perus puuvillaisen t-paidan tuottamiseen menee.

Miten säästöt on saatu aikaan? Pure Waste valmistaa tuotteensa tuulienergialla ompelutehtailta kerätystä leikkuujätteestä. Kun ei tuoteta uutta materiaalia, säästetään valtavasti sekä luonnonvaroja että energiaa.

Kierrätyspuuvillainen t-paita on käytännössä valmistettu kertaallen tuotetuista ja pois heitetyistä vaatteista, joiden puuvilla on otettu talteen, tuotettu uudelleen langaksi, kudottu kankaaksi ja valmistettu t-paidaksi. Leikkuujäte on lajiteltu värin mukaan, joten uutta kangasta ei tarvitse värjätä — näin säästytään kemikaalien käytöltäkin. Lopputuote on sen väristä, kuin siihen käytetty lanka on alkuperäisen tuotteen kohdalla ollut.

Prosessi kuulostaa pelkästään järkevältä, eikä ole vaikea kuvitella, että tähän vaateteollisuus tulevaisuudessa menee väkisin. Ikuisesti emme voi tuottaa uutta ja heittää pois, planeettamme ei sitä kestä.

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.