Menu

Tervetuloa NU-median pariin

Kemikaalicocktail on tästä päivästä alkaen uuden niminen vastuullisuusmedia, jossa entuudestaan tuttujen aiheiden lisäksi käsitellään mm. ihmisoikeus-, kulttuuri ja bisnes-teemoja. Päätoimittajana toimin minä ja juttuja kirjoittavat maamme parhaat toimittajat ja vaikuttajat.

Emmi Nuorgamin juttu rasismista deittiaplikaatioissa sai kunnian olla ensimmäinen NU-artikkeli ja se osoittaa konkreettisesti sen, mihin suuntaan Kemikaalicocktail NU:n myötä laajenee.

Kun puhutaan vastuullisuudesta, sisältää se monia sellaisia tontteja, joita Kemikaalicocktailissa ei ole aikaisemmin juuri kosketeltu. Nyt tiimimme on isompi ja NU:n taustalla toimiva Måndag varmistaa, että toimintamme kasvaa edelleen.

Lehdistötiedote NU-mediaan ja Måndagiin liittyen on julkaistu tänään. Tästä muutoksessa on kyse:

Kasvava Måndag haastaa yrityksiä ja yhteisöjä läpinäkyvyyteen ja aktivismiin

”Ainoa tapa yrityksille ja yhteisöille olla uskottavasti vastuullinen on olla täysin läpinäkyvä, tai haluta tulla sellaiseksi. Kasvun myötä pystymme auttamaan tässä asiassa entistä laajempaa asiakaskuntaa.”

Yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä ympäristö- ja ihmisoikeusteemoihin keskittynyt luova toimisto Måndag kasvaa. Markkinointi-alan aktivistina tunnetun Arto Sivosen yhtiö laajentaa yrityksen osakaspohjaa, toimintakenttää ja palveluvalikoimaa.

“Meillä on yksiselitteinen tehtävä: valmennamme yritykset ja järjestöt brändiaktivismiin. Kun viherpuheet muuttuvat teoiksi ja aidoksi vaikuttamiseksi, myös liiketoiminta kasvaa ja ihmiset sekä ympäristö voivat paremmin”, linjaa kasvavan yhtiön toimitusjohtajan tehtävistä luovaksi johtajaksi siirtyvä Sivonen.

”Måndag on aina tehnyt 100% arvolähtöistä työtä. Se ei kasvun myötä muutu mihinkään. Nyt haluamme keskittyä vahvistamaan osaamistamme ja ottaa isomman otteen myös yhteiskunnallisten keskusteluiden ja puheenvuorojen aloittajana”, Sivonen jatkaa.

Yhtiön uusien osakkaiden joukossa on useita nimekkäitä tekijöitä, kuten keskustelua herättävistä aiheistaan tunnettu toimittaja Ina Mikkola, mediatalo Basson perustaja Jan Zapasnik, kansainvälisesti arvostettu mainoskonkari Jari Ullakko sekä kriittisestä otteestaan tunnettu vastuullisuusvaikuttaja ja toimittaja Noora Shingler.

Shingler tuo myös suositun Kemikaalicocktail-mediansa osaksi Måndagia. Uusi media saa nimekseen NU.

“Aktivismi ei ole vain yksilön etuoikeus, vaan tänä päivänä myös brändien velvollisuus”

Euroopankin mittakaavassa ainutlaatuinen koalitio
Måndag + NU tähtää yritysten, brändien ja julkisen sektorin kokonaisvaltaisempaan auttamiseen vastuullisuuteen ja ihmisoikeuksiin liittyvissä, toisinaan poliittisissakin kysymyksissä.

”Valtiolliset päätöksentekojärjestelmät ontuvat. Vastuu oikeudenmukaisemman maailman rakentamisesta tarjoutuu nyt yrityksille, järjestöille ja jopa yksittäisille vaikuttajille, joilla on kyky muuttaa maailmaa nopeastikin. Aktivismi ei ole enää vain yksilön etuoikeus, vaan tänä päivänä myös brändien velvollisuus, jossa on valtava potentiaali”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Zapasnik.

”Viher- ja sosiaalipesu tulee vain lisääntymään. Siksi ainoa tapa yrityksille ja yhteisöille olla uskottavasti vastuullinen on olla täysin läpinäkyvä, tai haluta tulla sellaiseksi. Kasvun myötä pystymme auttamaan tässä asiassa entistä laajempaa asiakaskuntaa. Meillä on vuosien johdonmukaisen työn tuloksena käytössämme lahjomaton vaikuttajaverkosto yritysten ja yhteisöjen vastuullisuuden todentamiseen”, jatkaa Zapasnik.

Laajan verkostonsa kautta myös kansainväliseksi tekijäksi kasvavan Måndagin uusia avauksia nähdään syksyllä ja alkuvuodesta 2021. Måndag on tullut aiemmin tunnetuksi erityisesti kansainvälisestä työstään Afganistanissa ja Irakissa Ulkoministeriön kanssa, Martti Ahtisaaren perustaman konfliktinratkaisujärjestö CMI:n Lennonit-rauhanlähettiläistä, kansaivälistyvästä Allas Sea Pool -hankkeesta sekä suosituista Maata Pitkin -matkamessuista, jotka on toteutettu yhdessä tapahtuman työryhmän kanssa.

“Oman mediamme kautta voimme nostaa tärkeitä yhteiskunnallisia aiheita keskusteluun”

Måndagin tärkeä tavoite on myös herättää NU-median kautta keskustelua yrityksen ydinteemoista. Kemikaalicocktailista tuttujen eko- ja terveyskysymysten rinnalle nousevat jatkossa Måndagin ytimestä kumpuavat yhteiskunnalliset ja ihmisoikeudelliset aiheet sekä bisnes ja kulttuuri.

“Noora on tottunut luomaan puheenaiheita ja on upeaa, että hän lähti ideaan mukaan, koska Kemikaalicocktail on maamme pioneeriblogeja ja Noora itse yksi arvostetuimpia bloggaajia”, Sivonen kertoo.

“Olin jo muutaman vuoden ajan miettinyt, miten ja kenen kanssa mediani kasvattaminen kannattaisi tehdä. Yhteydenotto Måndagin suunnasta tuli täydelliseen saumaan, enkä tarvinnut montaa tapaamista vakuuttuakseni, että yhteistyömme on täydellinen match. Pidän paljon asenteesta, josta kertoo jo toimiston nimikin: maailma muuttuu maanantaisin, ei vain juhlapuheissa”, Shingler toteaa.

***

Mikäli median muutoksessa jokin askarruttaa, kommentoithan alle! Myös meiliä voi lähettää, etenkin juttutoiveita otamme mieluiten vastaan osoitteessa noora@mandag.fi.

NU-mediassa tullaan näkemään sekä kaupallisia yhteistöitä — esimerkiksi hiljattainen MSC-artikkeli on Måndagin ja NU:n asiakas, kuin free-verkostoltamme tilattuja artikkelita, joissa ei ole kaupallista ulottuvuutta. Tuotan sisältöä NU:n tontille myös itse.

Tervetuloa uuden median pariin!

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.