Menu

Gluteenittomat, vegaaniset ja hiivattomat laskiaispullat

Siinäpä otsikko mahdottoman kuuloiselle yhtälölle — enkä sitä itse viime viikonloppuna ratkaissutkaan, kun kokkailin laskiaispullia äitini kanssa. Teimme pullat kyllä gluteenittomiksi, mutta hiivaa oli pakko käyttää, kun emme muutakaan keksineet (en ole mikään leipojatyyppi todellakaan). Kermaavahtomme oli maidoton, mutta lässähti totaalisesti (kokeilimme soijavanillaa, ei toimi pullassa). Maku oli ok, mutta käyttöliittymä mahdoton, kiitos valuvan ”vaahdon”. Kysyinpäs sitten apua somessa ja viikon aikana Vanelja-blogin Virpi kehitteli täydelliset laskiaispullat, ilman turvottavia raaka-aineita.

laskiaispullat_3

Jutun kuvat: Virpi Mikkonen

Lue reseptin kehittelystoori,  vastoinkäymiset ja lopullinen ohje Vaneljasta.

Minä oikeasti luulin, että laskiaissunnuntai oli viime viikonloppuna, mutta sehän onkin tulevana sunnuntaina! Nyt vaan vuorotellen suuhun Ruunebergintorttuja ja laskiaispullia. Herkullista viikonloppua. 🙂

Psst… Ensi viikolla minä ja Dorit ollaan Äkäslompolon suunnalla tekemässä juttua ekomatkailusta. Stay tuned…

Ei kommentteja Jätä kommentti

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Leave the field below empty!


Jos sinulla ei ole tunnusta, voit rekisteröidä sellaisen täällä.