Menu

Suosikkisalaatti tofusta

Aloin valmistaa tätä salaattia vähän vahingossa. Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun löysin ekan tofu-tuotteen, jossa on mielestäni hyvä maku ilman, että sitä maustaa itse. Pian huomasin, että kasasimme salaatin tämän kyseisen tofun ympärille yhä useammin ja useammin, vähintään kerran viikossa.

Valmistin tätä myös frendeille lokakuussa, tykkäsivät kovasti ja pyysivät reseptiä, tässä se on nyt teillekin. Tästä tulee just hyvä illallinen kahdelle nälkäiselle. Kylkeen sopii hyvin valkoviini.

kc-illanistujaiset

Corry-mango -tofusalaatti kahdelle

 • 1 puska tammenlehtisalaattia
 • 1/2-1 avkoado
 • 1/2 kurkku (tai 1 pieni)
 • 3-4 tomaattia
 • 1 pkt Taifun-merkkistä curry-mango -tofua
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 3  artisokansydäntä
 • 1 pehmeä mozzarellamöhkäle (käytän itse buffalomozzarellaa)
 • tuoretta basilikaa maun mukaan
 • kourallinen cashewpähkinöitä
 • oliiviöljyä
 • balsamicoa
 • pippuria
 • kookosöljyä paistamiseen

Pese ja linkoa salaatti ja tee salaattipohja (se saa näet maustua sillä aikaa, kun paistat tofun). Pese ja leikkaa paloiksi tomaatit ja kurkku, pienennä artisokansydämet, riivi mozzarella pieneksi, pilko basilikan lehdet (voit toki jättää ne ihan kokonaisiksikin), sekoita kaikki kulhossa ja heitä sekaan vielä pähkinät. Mausta oliiviöljyllä ja pippurilla.

tofu_currymangoAnna salaattipohjan maustua jääkaapissa ja paista tofu. Oma suosikkitofuni on Taifun-merkkinen curry-mango -tofu, jota ostan aina Ekolosta tai Ruohonjuuresta. En tiedä saako sitä edes muualta. Sen maku on mainio, eikä vaadi maustamista. Heitän yleensä kuitenkin pannulle pari valkosipulinkynttä tofun kaveriksi, koska valkosipuli nyt vaan on mahtava asia.

Leikkaa siis tofulevy kuutioiksi tai hienonna se käsissäsi pannulle, jossa olet ensin paistanut pieneksi pilkottujavalkosipulinkynsiä hetken. Käytä paistoöljynä luomukookosöljyä, sopii makumaailmaan hyvin.

Kun tofu on saanut väriä pintaansa, sekoita se salaattipohjan kanssa ja lorauta sekaan balsamicoa. Aijai, on meinaan herkullista!

kc-aatonaatto

Salaattia voi varioida vaikka kuinka, itselläni on usein mukana esimerkiksi pinaattia, niin kuin aatonaattona, jolloin nautin salaattini yksinäisessä ylhäisyydessä. Oli niin ihanan hiljaista, että salaattiateriakin tuntui pyhältä. Mukissa oli viiniä (juu muki, en jaksa selittää), jalassa villasukat ja kotona kuusen tuoksu.

Pankaas testaten ja kertokaa, iskeekö ollenkaan?