Menu

Heraa hiuksiin

Shampoo oli ensimmäisiä tuotteita, jotka vaihdoin tavanomaisesta luonnonkosmetiikkaan. Tämä tapahtui vuoden 2007-2008 tienoilla enkä enää edes muista, mitä shampoota käytin, ennen kuin aloin ostaa tuotteet ekokaupoista. On oikeastaan ihan outo ajatus, että olen joskus käyttänyt tavallista shampoota ylipäänsä.

Viimeiset 18 vuotta hiukseni ovat olleet lyhyeksi leikatut. En jaksa nähdä vaivaa hiusten laittamiseen, eikä nykyään olisi aikaakaan, joten lyhyt malli on hyvä valinta, helppo ja nopea laittaa.

kc-hiukset.jouppi

Kuva: Kaisu Juoppi / IMAGE

Kokemukseni mukaan, lyhyeen, ohueen tukkaan lähes kaikki ekoshampoot ovat aika okei, eikä minnulla siksi ole ollut selkeitä shampoosuosikkejakaan. Hoitoaineita en ole juuri käyttänyt, eikä tukkalaite ole kaivannut muotoilutuotteita, joten hiushommista ei blogissa ole juuri puhuttu (hiusten värjäämisestä tosin paljonkin).

Ennen kuin taas hiljattain leikkasin hiukseni lyhyeksi, ehdin kasvatella niitä poikkeuksellisesti vuoden verran. Ajattelin, että kun nyt maha kasvaa, niin kasvakoot hiuksetkin. Keväällä hiukseni olivat ponnarimittaiset ja silloin huomasin, että eroja ekoshampoiden välillä on enemmän kuin olin ajatellut.

kc-latvat2Tammikuussa postasin mainiosta, tuuheuttavasta Schoenenberger-merkkisestä rosmariinishampoosta, johon tykästyin niin paljon, että tilasin ekaa kertaa ikinä luonnonkosmetiikkaa verkkokaupasta (en edes muista, mistä nettikaupasta tilauksen tein). Tilasin kerralla neljä pullollista ja mietin, että pitääkö vastaisuudessa tosiaan tilata shampoo aina muualta, että eikö nyt ihan kaupasta löytyisi joku yhtä hyvä verrokki?

Hyvä verrokki tipahti yllättäen samoihin aikoihin postiluukusta, kun sain testiin tanskalaiset Unique-hiustuotteet. Ne eivät löydy vielä ekokaupoista, mutta loppuvuodesta tätäkin sarjaa tulee saamaan Suomen markkinoilta, joten meitsin ei tarvitse tilata sitä toista verkosta, voin ostaa tätä samalla kun hoidan vaikkapa Ruohonjuuressa muita ostoksia. Onneksi, sarja nimittäin on hyvä!

Keväällä hiukseni olivat omalla mittapuullani pitkät

 

Uniquen tuotteet valmistetaan tuulivoimasta saadulla energialla ja sarjalla on Ecocert-sertifikaatti. Mikä tekee Uniquesta — nimensä mukaisesti — uniikin, on juustoteollisuuden ylijäämähera, joka on sarjan tuotteiden pääraaka-aine.

Organic whey contains a rich source of proteins, vitamins, minerals and lipids, that all have a fantastic effect on skin and hair. Denmark produces a huge amount of organic cheese, and for every kilo of cheese produced you are left with 9 kilo of whey. We developed an enviromentally friendly method where a large amount of water normally used in cosmetic products, are replaced with organic whey. The result is a higher degree of ecology and much more effective and advantageous products than you will normally find on the market.

Lähde: uniqueproducts.dk

Hienoa, että ylijäämäheralle on keksitty näin hyvä käyttötarkoitus ja että sillä vieläpä korvataan vesi!

kc-unique

Olen käyttänyt nyt muutaman kuukauden ajan Unique-sarjan piparmintun tuoksuista volume-shampoota, joka on mielestäni ihan yhtä pätevä kuin mainittu, nettikaupasta hamstraamani Schoenenberger-shampookin.  Uusi heratuttavuus antaa oikeasti tuuheutta ja kaivattua karheutta/tekstuuria ohuisiin hiuksiini, jotka varmaan ovat aika tyypilliset Suomi-hiukset (värini vaan on aika paljon tummempi kuin suomalaisilla yleensä).

kc-hiukset2Olen tykästynyt myös sarjan Sea Salt Spray -suihkeeseen, jota käytän hiusten muotoilemiseen. Tätä hiukan kutreihin, pari kevyttä painallusta ja lopputulos on sopivasti after beach. Sarjan hiuksiin jätettävä hoitoaine tekee hiuksista tosi sileät, mutta koska haluan tukkalaitteeseeni tekstuuria, enkä sileyttä, olen nyt ollut käyttämättä hoitoainetta. Keväällä, kun hiukset olivat pidemmät, käytin hoitoainetta toisinaan, ja tuossa yläpuolen kuvassakin sitä muistaakseni on käytetty. Hiuksista tulee sileät ja kiiltävät.

Käytössämme on myös saman sarjan lastenshampoo, josta skidi tykkää. Ei kuulemma kirvele silmissä. Tähän tosin todettava, että ehkä Isla on vaan vihdoinkin oppinut pitämään silmiä kiinni, kyse ei ehkä ole niinkään shampoosta, mene ja tiedä…

Mutta hyvä sarja siis, peukutan! Kuvassa hiukseni nykytilassa: vain shampoo ja suolasuihke käytössä.

Uniquen tuotteet löytyvät marraskuun tienoilla ekokaupoista ja voisin kuvitella, että tyyliin Sokos olisi myös kiinnostunut näistä. Jos olet menossa ensi kuussa I love me -messuille, saa tuotteita kuulemma myös sieltä.

Bisnesidea: eikö Suomessakin joku voisi alkaa käyttää maitoteollisuuden sivutuotteita ja kehittää uutta luonnonkosmetiikkaa? Annan kyllä projektille mainostilaa, jos on tarvis. Pulju pystyyn vaan! Ei niiden parhaiden idisten aina tarvitsisi tulla ulkomailta…

Psst… Omat ekoshampoosuosikit saa toki luetella blogauksen perään! Kerro minkälainen hiuslaatusi on ja mitä tuotetta/tuotteita käytät. Itsekin otan mieluusti vinkkejä vastaan!