Menu

Sunnuntaibrunssilla Liuskasaaressa

Vietän olosuhteiden pakosta ensimmäistä kertaa koko kesäni kaupungissa. Yllättävää kyllä, Turun saaristoon tottunut lomalainen ei ole ahdistunut, sillä kyllä Helsingissäkin saaristolaistunnelmaa on, vaikkei edes hankkiutuisi kovin kauas mantereesta.

Sain kutsun tutustua Liuskasaaren HSS Boathousen Lazy Sunday -brunssiin ja samalla muistin, kuinka superlähellä saaristolaisfiilis onkaan: kolmen minuutin päässä Kaivopuiston rannasta.

Olen aivan onnenni kukkuloilla tästä Kallioon muuttamisestamme: kolmosen raitiovaunu lähtee lähes kotiovelta ja vie aina Kaivariin asti, jonka rannassa voi hypätä eri yhteysaluksiin, jotka puolestaan vievät Helsingin edustan saarille, esimerkiksi Liuskasaareen.

kc-liuskasaari2

kc-liuskasaari12

kc-liuskasaari8

Lomaterkkui!

En ole koskaan käynyt Liuskasaaressa, viereisessä Uunisaaressa kylläkin. ”Liuskis” on ihan vieressä, saaret jopa yhdistää silta. Kesäaikaan ei kuitenkaan pääse mantereelta jalkaisin kumpaankaan, mutta ei sen väliä, yhteyspaatit kulkevat pari kertaa tunnissa. Venereissu ei ole pitkä: Liuskasaareen pääsee noin viiden minuutin putputtelulla.

kc-liuskasaari3

kc-liuskasaari9

kc-liuskasaari10

Kuin ulkomailla olisi! Boathousen terassi on loistava paikka rennon sunnuntain viettämiseen. Vieressä on kalliota ja nurmikkoa sen verran, että perheen pienet saavat vähän purettua energioitaan ennen ja/tai jälkeen ruokailun. Onneksi ukkosmyrsky väisti meidät ja saimme syödä ulkona.

Lazy Sunday -brunssi tarkoittaa käytännössä merellistä, katkarapuihin perustuvaa brunssia. Valikoima ei ole laaja, mutta laadukas. Brunssipöydässä oli tarjolla mm. kokonaisia katkarapuja, salaatteja, perunasalaattia, muutama eri kastikevaihtoehto juustoa, melonikuutioita sekä leipää. Raaka-aineet olivat laadukkaita ja maut ihania.

kc-liuskis4

Kuvassa mainio toast skagen, jonka saa tilata keittiöstä erikseen. Vahva suositus! Skagen maksaa 12 € ja brunssi 19 €. Jos jaksaa perata ravut itse, suosittelen brunssia, jos laiskottaa, suosittelen tilaamaan täyttävät ja ison toastin.

Seurassani brunssia nautti vegaaniystävä, joka kyllä löysi itselleen vaihtoehtoja, mutta aika hintsusti. Vegeille en paikkaa suosittele, koska 19 euron hinnalla kasvissyöjä ei saa vatsaansa täyteen — ainakaan kovin monipuolisesti — mutta tällainen kala-kasvisihminen nauttii kyllä brunssista varmasti!

Erinomaista on se, että lapset on huomioitu: skideille on tarjolla lounasta, katkaravut ja salaatit kun eivät ehkä perheen pienille uppoa. Sunnuntaina valittavana oli lihiksiä tai lohta perunamuusin kera, lisäksi nappasin 4-vuotiaalle brunssivalikoimasta mozzarellapalloja, kasviksia, vesimelonikuutioita ja leipää.

kc-liuskasaari7

Kaiken kruunasi jäätelöbuffa, jossa valittavana on neljää eri jäätelöä lisukkeineen. Mango-, suklaa-, vanilja- ja timjamijäätelö tuoreiden mansikoiden, makeisten ja suklaasossin kera…  Erityisesti timjamijäätelö teki vaikutuksen. Aivan ihanaa! Lapseni tosin taisi innostua eniten strösseleistä, joita ei ollut koskaan aikaisemmin maistanut.

kc-liuskasaari11

kc-liuskasaari5

kc-kamut

Jatkoimme brunssin jälkeen hengailua Kaivarin rannassa, täydellinen sunnuntai! Kiitos seurasta rakas ystävä ja tyttöni (joka osaa hienosti pitää huolta anonymiteetistään). Boathousen brunssille vahva suositus.

Psst… Myös muilla lähisaarilla kannattaa ruokailla: Jenni Häyrinen testasi Lonna-saaren ravintolan.