Menu

Täsmäisku Riikaan

Eilinen työpäivä kului Riikassa. 15 tunnissa ehtii todistetusti vaihtaa maata, tuotekehittää kosmetiikkaa, suorittaa tehdasrundin toimittajan kanssa, suunnitella pressipäivien kulkua ja pressimateriaalien käyttöä, kehittää sloganin, vierailla Latvian ehkä makeimmalla pyöräpajalla, tutustua paikalliseen muoti- ja kenkädesigniin (nämäkin olivat osa duunipäivää) sekä antaa haastattelun. Ja vaihtaa taas maata. Aamuuudelta reissuun, iltaysiltä himaan. Lento onneksi taittui 45 minuutissa, hämmentävän nopeasti.

Olen tänä vuonna lentänyt työn vuoksi kahdesti, ja vaikkei se paljon olekaan, tuntuu silti hölmöltä lentää yhden työpäivän takia Helsingistä Riikaan. Eilinen oli silti pakkokeikka: lanseeraamme ensi viikolla toisen yhteistyötuotteemme Mádaran kanssa ja minua tarvittiin labrassa ja pressikuvissa.

kc-labra1

Ensi viikolla lanseerattavan Pihlaja II:n pääraaka-aineita.

kc-labra.lotte

Työkaverini, Mádaran perustaja Lotte hämmentämässä näytettä laboratoriossa.

kc-madara.logo.1

Kuva: Ulla Vartiainen / CITY

Kuten blogin FB-ryhmässä lesoilin, sain ylleni ekaa kertaa henkilökunnan laboratoriovaatetuksen. Aikaisemmilla tehdasvisiiteillä olen ollut vierasvaatetuksessa, nyt koin olevani mukana porukassa. Ja olenhan minä: tulemme tekemään Mádaran kanssa yhteistyötä vastakin, alamme vasta päästä vauhtiin!

Yhteistyömme toimii ihan sikahyvin: heillä on välineet, tutkimusmahdollisuudet, ammattitaito, osaaminen ja resurssit laadukkaan luonnonkosmetiikan valmistamiseen sekä intohimo ja ennakkoluulottomuus, joka antaa mahdollisuuden meikäläiselle heittää ideoita siitä, minkälaista luonnonkosmetiikan tulisi olla ja mitä raaka-aineita erityisesti Suomen luonnosta kannattaisi valjastaa kosmetiikkakäyttöön. Mádaralaiset ovat todellaavoimia kokeilemaan uutta. Minä tuon keitokseen kuluttajanäkökulmaa ja kokemukseni siitä, mitä te/me ostajat haluamme luonnonkosmetiikalta. Olen myös tarkka tuotteiden mainonnasta. En voisi antaa nimeäni sarjalle, jota en käyttäisi itse, tai jonka mainostamisen koen harhaanjohtavana.

Minua ei myöskään rajoiteta tekemästä tätä pr-työtä muiden luonnonkosmetiikkabrändien eteen, jota jatkuvasti blogissa ja nykyään etenkin Instagramissa teen. Se on minulle erityisen tärkeää, sillä ketä nyt jaksaisi lukea pelkkää Mádara-blogia? Koen tekeväni tärkeää työtä luonnonkosmetiikan eteen ylipäänsä ja olen siitä tosi iloinen. Oikeastaan vasta näissä tuotekehitystapaamisissamme, erilaisia näytteitä hiplatessa, haistaessa ja testatessa hoksaan, kuinka paljon tietotaitoa blogin pitämisen ja luonnonkosmetiikan testaamisen osalta viimeisen kuuden vuoden aikana on kertynyt.

kc-madara.liike.1

Musta Muumi ja tuote X.

Eilisen agenda oli paitsi palaveerata tuotekehityksestä, myös ottaa pressikuvia, joka on sikäli huvittavaa ja haastavaa, että olen erittäin raskaana. Oli vaan pakko hyväksyä muumiolemuksensa. Ei voi mitään. Ja kyllähän tuotteemme sopii erinomaisesti raskaanaolevillekin, joten ei tässä nyt kuluttajaa ja mediaa ihan harhaan johdeta. 😉

Kuva on Mádaran uusimmasta Riikan liikkeestä ja olin erittäin fiiliksissä tummanpuhuvemmasta lookista. Tuotteetkin tulevat mielestäni paremmin esille, kuin vaaleaa taustaa vasten.

kc-madaraliike1

kc-madaraliike5

kc-madaraliike2

kc-madaraliike3

kc-madaraliike4

Olisi mahtavaa, jos Suomessakin olisi tällainen Mádaran oma myymälä, mutta Helsingin kiinteistövuokrahinnoilla veikkaan, että kuvio olisi melko hankala, jopa näin suositulle kosmetiikkamerkille kuin Mádara.

Teimme tehdas- ja putiikkivierailun toimittajan kanssa, linkkaan hänen juttuunsa sitten, kun haastis on livenä. Lisäksi kiersin Lotten ja valokuvaajamme kanssa Riikan makeita design-puoteja ja nähtävyyksiä, joista pitää ehdottomasti blogata erikseen. Riika on epäilemättä uusi Berliini.

kc-madara.logo.2

Kuva: Ulla Vartiainen / CITY

Ensi viikolla lanseerattavasta Pihlaja II -tuotteesta ja tuotekehityksestä tuonnempana lisää, mutta mikäli haluat mukaan julkkareihin, ota osaa #rakasmadarani -skabaan.