Menu

Gluteeniton raparperipiirakka

Olemme muuttamassa pian ja tyhjennän siksi kaappeja — myös kuiva-ainekaappeja ja pakastinta. Löysin eilen pari pussia pakastettua raparperia ja testasin pitkästä aikaa äitini raparperipiirakkareseptiä. Se toimii aina vaan. Ja on vieläpä erittäin helppotekoinen.

Toivoin löytäväni kaapin perukoilta myös mantelijauhoa, joka on leivonnassa oiva vehnäjauhojen korvike, mutta surukseni sitä ei ollutkaan. Sen sijaan löysin Vuohelan Herkun Farina gluteenittoman lettujauhoseoksen (olen hankkinut sen joskus hätävaraksi vieraita ajatellen) ja päätin testata, miten tuote toimisi vehnäjauhojen korvikkeena raparperipiirakassa. Valmistin vuoallisen sekä eilen että tänään. Ihan hyvää.

kc-raparperipiirakka2

Gluteeniton raparperi-mansikkarahkapiirakka (uunivuoallinen)

POHJA

 • 2 munaa
 • 1,d dl sokeria
 • 1/2 lasillista kookosöljyä
 • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 2 tl leivinjauhetta

TÄYTE

 • 2-3 raparperin vartta
 • kourallinen mansikoita
 • 150 g maitorahkaa (puolikas Ehrmann)

PINNALLE

 • Mantelirouhetta
 • Hunajaa tai kookospalmunektaria
 • Turkkilaista jogurttia tai jäätelöä

Itse käytin luomumunia, luomuraakaruokosokeria, luomukookosöljyä, jo mainittua lettujauhoseosta sekä ihan tavallista vaniljasokeria ja leivinjauhetta. Leivinjauhetta ei varmaan voi skipata, mutta vaniljasokeria tuskin on pakko laittaa. Raparperit ja mansikat olivat pakkasesta, tuoreista tullee parempi lopputulos. Raparperi oli pilkottu palasiksi ja niitä oli 1 litran minigrip-pussillinen. Maitorahkana oli Ehrmann, se ainoa, josta vatsani ei mene sekaisin.

1. Kiehauta raparperit ja mansikat pienessä vesimäärässä ja valuta neste pois. Anna jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon maitorahka.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon juoksevaksi sulatettu kookosöljy ja jauhoseos + leivinjauhe.

3. Voitele uunivuoka (en tiedä onko pakollista, mutta tuo ihanan maun piirakan pohjaan) ja kaada pohjataikina vuokaan. Levitä päälle raparperi-mansikka-rahkaseos. Vetele vielä ristiin rastiin pinnalle hunajaa tai kookospalmunektaria ja laita tekele uuniin.

4. Anna paistua 175 asteessa 40 minuuttia.

5. Tarjoile joko jäätelön tai turkkilaisen jogurtin kera, molemmat toimivat hyvin! Turkkilainen jogurtti melkein jäätelöä paremmin, jos multa kysytään. Mantelilastut ja muutama hunaja- tai kookospalmunektariraita finalisoivat annoksen.

Totuuden nimissä on kuitenkin todettava, että eihän se nätiltä näytä, vaikka taivaalliselta maistuukin.

kc-raparperipiirakka

Mutta kun laitat annokset valmiiksi lautasille kaikkine lisukkeineen, on homma ihan esteettistä.