Menu

Kempparin kirppis

Kevät ja vaatekaapin karsinta, kuulostaako tutulta ajatukselta? Ainakin blogimaailmassa ilmiö on minusta jokakeväinen. Ja hyvä niin! Laadukas tavara kannattaa ehdottomasti laittaa kiertoon sen sijaan, että sitä seisottaa tai makuuttaa kaapin perukoilla.

kc-siivouspaiva

Työhuoneemme muuttuukin taas isoksi kirpputoriksi Siivouspäivänä 24.5. Meikällä on kesällä on lisäksi edessä muutto, jonka myötä on intoa päästä eroon kaikesta, mitä ei todella tarvitse. Minussahan on hamsterin vikaa — etenkin mitä tulee kirppisshoppailuun. Teen usien löytöjä muille kuin itselleni ja sitten kamat ovat nurkissa odottamassa ”oikeaa omistajaa”. Muut perheenjäsenet eivät oikein diggaa tavastani…

Tulkaa siis lauantaina 24.5. moikkaamaan kirppikselle, viime vuonna meno näytti tältä:

kc-kirppis1

kc-kirppis2

kc-kirppis4

kc-kirppis5

kc-kirppis6Kuvat: outilespyy.com

Kuten viime vuonnakin, on työhuoneella Suuri & Mahtavassa taas tarjolla myös purtavaa, minikahvilakin siis palvelee. Laitan tarkkoja kellonaikoja aukiolosta lähempänä Siivouspäivää.

Kirppikseen liittyen: olen tuskin ainoa, jota harmittaa Ravintola- ja Siivouspäivän kaltaisissa tapahtumissa, tai kirpputoreilla ylipäänsä se, kun käteinen on loppu, eikä kortilla voi maksaa. Myös kirppismyyjänä minua ottaa nuppiin se, kun vaihtokassa hupenee aina liian aikaisin. Sain Suomen Blogimedian kautta kiinnostavan yhteistyöehdotuksen, joka sopi minusta Siivouspäivään loistavasti!

Danske Bankin MobilePay-palvelu* mahdollistaa esim. kirpparilla asiakkaan ja myyjän rahanvaihdon puhelinten avulla ilman, että tarvitsee käyttää nettipankkitunnuksia jne. monimutkaisuuksia. Kuvio toimii niin, että käyttäjä lataa etukäteen MobilePay -aplikaation ja tunnistautuu sinne pankkitunnuksin. Kun sen on kerran tehnyt, ei hommaa tarvitse toistaa. Käyttäjä tarvitsee vain henkilökohtaisen tunnusluvun — niin kuin kortilla maksaessakin. Kun monella on omassa luurissa (toivonmukaan) pääsykoodi, ja kun MobilePay-tunnuslukusi on vain omassa tiedossasi, ei hommassa ole riskiä. Aplikaatio luonnollisesti pitää löytyä sekä siltä, joka siirtää rahaa, että siltä, joka sitä vastaanottaa.

Kollegani Ida testasi aplikaatiota jo ja on kuulemma helppoa kuin heinän teko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuva: ida365.fi

Ida toteaa postauksessaan näin:

Tarvitsee vain avata sovellus, valita kelle haluaa rahaa lähettää (puhelimen osoitekirjasta), näppäillä summa ja sen jälkeen hyväksyä maksu omalla tunnusluvulla. Pari sekuntia ja Taavin puhelin piippasi ja näytölle ilmestyi teksti onnistuneesta rahansiirrosta. Jos meillä olisi tilit DanskeBankissa, olisi rahat siirtyneet heti, muussa tapauksessa rahansiirtoon menee yksi pankkipäivä. Rahan lähettämisestä tai vastaanottamisesta ei peritä maksuja.

Lue koko juttu: 365 Days With Ida -blogista

Käytännössä haastan sinut lataamaan MobilePay-aplikaation* ja testaamaan sitä vaikka Siivouspäivän kirpparilla, työhuoneellamme. Olisi kiva kokeilla hommaa kirppispuitteissa. Voi kun pääsisin siitä pohjakassan hankkimisesta ja vaihtorahapulman säätämisestä, joka aina kuitenkin on edessä, kun kaikki maksavat 20 euron setelillä… Varaan toki pohjakassaa, mutta usein vaihtoraha loppuu jo ensimetreillä.

Lisäilen jo ennen Siivouspäivää FB:n Dimangeja-kirppisryhmääni myyntiin tulevia vaatteita, kenkiä, laukkuja jne. Laitamme niitä myös viikkoa ennen kirppistä työhuoneen ikkunaan. Dimangeja luvassa!

Psst… En myy kamojani työhuoneella yksin, vaan myymässä on muutakin työhuoneen porukkaa. Luvassa on kirppislöytöjä niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Ehkä nähdään 24.5.?

*Sisältöyhteistyö: Danske Bank MobilePay