Menu

Vappuruokaa

Perunasalaatti kuuluu vappuun kuin piparit jouluun, ainakin jos multa kysytään. Blogin ekoja reseptejä olikin aikanaan äitini perunasalaatti, jonka vinkkasin teille eilisiltana FB-ryhmässä. Kokemukseni mukaan perunasalaatti kandee tehdä ajoissa, jotta se ehtii muhevoitua ennen tarjoilemista.

Uuden Mustan puolelta löytyy puolestaan videoilla höystettynä Meri-Tuuli Lindströmin herneenversoperunasalaatti, jonka koeajoin vappuna 2010. Oikein hyvää tuli, suosittelen!

uusimusta_perunsalaattivalmisMerkkarin vappusalaatin resepti löytyy täältä

Perunasalaattia naamariin siis, lähden tästä kauppaan. Ensin tosin vien mahtavan assarini Eevan vappulounaalle. Ja koitan metsästää jostain täydellisen vappumunkin. Vinkkejä?

NIIN: ja jos ei jaksa/ehdi/halua/osaa vääntää vappuruokaa itse, niin toki sitä kannattaa hankkiutua vappulounaalle johonkin. Esimerkiksi sellaiseen ravintolaan, jossa ei noin arkena tule käytyä. Minulle tällaisia ovat etenkin Helsingin ihanat klassikkoravintolat, kuten Savoy, Elite, Kosmos jne. Lapsiperheessä oman kumppaninsa kanssa kahdenkeskistä aikaa on vähän ja esimerkiksi kahdestaan ravintolassa käyminen tuntuu todelliselta luksukselta. Jos siihen vielä yhdistää klassikkoravintolan ja juhlamekon, on meikä ainakin myyty.

Ruokailimme muutama viikko takaperin Suomen Blogimedian kanssa Palacessa*, joka lukeutuu näihin pääkaupunkimme klassikkorafloihin. Ruoka oli herkullista ja silmiä hivelevää, ihan niin kuin paikan sisustuskin — niin ja ne maisemat!

kcpalace1Bloggaajat ”syö” 😉

kc-palace5Kuinka kaunista voi ruoka olla?

kc-palace2Mut palkittiin

kc-palace7Poro oli suussasulavaa…

kc-sbm.palaceRakastan näitä tyyppejä!

kc-palace4Helsinki <3

Vietimme Suomen Blogimedian Blog Awardseja ja nautimme Palacen menun, joka sisälsi mm. suussasulavaa poroa ja silmiä hivelevän lohiannoksen (kattokaa ny!). Testasin alkoholittomia viinejä, joista kaikki eivät olleetkaan kamalia! Noin yleensä kun alkoholiton viini on aivan karseaa. Alkuruokani pyysin gluteenittomana ja maidottomana ja sain kyllä vähän säälittävän yritelmän (miksi blinejä ei muka voinut tehdä meille gluteenittomille tattarista?), mutta muuten ruoka oli oikein herkullista.

Oli sen verran ihanat puitteet ja kiva kokemus, että heitän kehiin teille pienen vappulahjan: Kempparin lukijana saat

Keittiöpäällikkö Lasse Koistisen suunnitteleman kolmen ruokalajin yllätysmenun ja lasin samppanjaa 59 € (norm. 74 €).
Yllätysmenu valmistetaan kauden parhaista raaka-aineista, ja se vaihtuu lähes päivittäin.
Etu on voimassa 9.5.2014 saakka, max 8 hlöä / varaus. Etu edellyttää ennakkovarausta www.ravintolapalace.fi –verkkosivuilla koodilla BLOGIMEDIA. Ravintola Palace, Eteläranta 10, 10.krs.

kc-palace3

Raaka-aineista kyllä pisteet Palacelle, todella laadukasta settiä!

Me olimme ravintolassa keskiviikkona ja lisäksemme sinne ilmaantui vain yksi muu seurue. Mikäli siis haluaa syödä rauhallisessa paikassa, jossa on muuten ERINOMAINEN palvelu, kandee suunnata Palaceen. Jos haluaa ympärilleen enemmän väkeä, ehkä kannattaa tähdätä viikonloppuun.

Nyt hyvät vaput jengi, lähden perunaostoksille!

*Sisältöyhteistyö Suomen Blogimedian kanssa