Menu

Ruokapyramidihuijaus

Tänään julkaistiin kotimainen teos nimeltä Ruokapyramidihuijaus. Atena-kustannuksen kustantaman kirjan taustalla on Susanna Kovasen ja Harri Lapinojan saman niminen blogi (he ovat myös kirjoittaneet kirjan).

pakettiKuva: ruokapyramidihuijaus.blogspot.fi

Kirjailijat vierailivat aamulla Aamu tv:ssä ja Kovanen oli vastikään Kalle Haatasen vieraana radiossa.

En ole seurannut ko blogia säännöllisesti, mutta törmännyt siihen lisääntyvissä määrin viime aikoina. Odotan kirjan saamista käsiini, bloggaan sitten pidemmin aiheesta.

Radio- ja tv-haastattelun perusteella moni kirjan teemoista on itselle vanhastaan tuttuja: mikä määrittelee ruoan hinnan, kuinka isot ketjut jyräävät pientuottajat, mitä luomu tarkoittaa, miten nykyaikainen leipä ja maito eroavat entisajan vastaavista, ”aidoista” tuotteista, miten ruoka on enemmän kuin osiensa summa, onko suomalainen ruoka puhdasta, geenimuuntelu jne. Kirja käsittelee myös kalori- ja energiankulutusteemaa, johon en sen sijaan ole juurikaan ottanut kantaa tai opiskellut. Tätä infoa odotan innolla.

Joko olette saaneet kirjan käsiinne? Miltä vaikuttaa?