Menu

Kierrätysturbaanipäissään

Tiedätkö jo, mikä on Pure Waste Textiles? Kyseessä on upea suomalaisinnovaatio, josta löytyy melko valaiseva postaus Outin tontilta. Toivottavasti Suomi tullaan tuntemaan pian kansainvälisesti siitä, että täällä keksittiin maailman ensimmäinen 100% kierrätysdenim. Hillitöntä! Se on hatunnoston paikka.

pwlogo6

Kierrätyksen ystävä kun olen, innostuin heti innovaatiosta kuullessani Pure Waste -kankaasta ja olenkin odotellut, koska ekat tuotteet saavuttavat kaupat. Kotimainen Nurmi on onneksi jo asialla ja ensi syksynä kuluttajilla on mahdollisuus ostaa esimerkiksi 100% kierrätysmateriaalista valmistetut farkut:

Nurmen ensi syksyn uutuus on kierrätysfarkut, jotka on tehty yhteistyössä tekstiilivalmistaja Pure Wasten kanssa. PW on kehitellyt maailman ensimmäiset denim-kankaan, joka on tehty 100% kierrätysmateriaalista. Nurmen kierrätysdenimin sininen päällipuoli on saatu aikaan käyttämällä raakamateriaalina farkkutehtaan leikkuujätteitä ja vaalean nurjan puolen lanka on valmistettu täysin lankatehtaan vaaleasta lankajätteistä. Denimin lisäksi Nurmi-mallistossa on käytetty Pure Waste Textiles -yrityksen trikookangasta, joka on valmistettu kierrätetystä puuvillasta ja kierrätetystä polyesterista. Molemmat materiaalit ovat testatusti laadukkaita ja pitkäikäisiä ja mikä parasta: kankaiden valmistusprosessiin ei ole käytetty lainkaan vettä, värjäystä tai kemikaaleja! Myös FW14 malliston denim-turbaani kiinnostelee trashionistaa aika lailla ja odotankin kovasti sen saapumista nettikauppaan.

Lähde: Outilespyy-blogi

Outi ei ole ainoa, jota turbaanit kiinnostelevat. Kaivelin vähän puhelintani ja hämmästyin: lähes aina, kun olen kuvattavana tai vähän panostanut omaan pukeutumiseeni, on päässäni ollut musta Nurmi-turbaani. Tiesin, että käytän sitä paljon, mutta…

kc-priha2

kc-elinapriha  Elina Priha -haalarin kaverina kuvauksissa. Kuvat Susanna Suominen Huili-lehdelle.

kc-gloriablogawardsGloria-lehden Blog Awards -kemuissa Tiensivu-nahkatakin — sekä Riikan ja Susannan kanssa.

kc-oliviaUusimmassa Olivia-lehdessä. Kuva: Vuokko Salo.

kc-vikinggraceViking Gracen hytissä matkalla Ahvenanmaalle luennoimaan.

kc-berliiniBerliinissä Hertan kanssa…

kc-tallinnaTallinnassa perhelomalla…

kc-ruohonjuuressaRuohonjuuressa promohommissa…

kc-maitodokkariYlen Maito-dokkarin kuvauksissa…

kc-smFlow Festari-etkoilla työhuonella…

kc-sm1Pikkujouluissa…

kc-marimekkoSovarissa…

Kaikkialla! Päässäni on aina musta, kotimainen Nurmi-turbaani ja mikäs siinä. Se sopii arkeen ja juhlaan ja saa pienen pään näyttämään isommalta. Tällainen kääpiöpää kun olen.

Ilahduin kuullessani, että uudessa PW + Nurmi -mallistossa on turbaani. Se on Pure Waste -trikoota ja kysellessäni sitä kuvauslainaan, oli Anniina oli sitä mieltä, että olen tehnyt sen verran hyvää promoa edellisen päähineeni kanssa, että turbaani on meitsin.

kc-pw1

kc-nurmi1

Kiitos Anniina, fanitan tätä jo! Elämäni turbaani päässä jatkuu siis, vaikka hiuksissa onkin vihdoin taas joku malli, kiitos perjantaisen kampaamovisiitin.

Mikäli olet kiinnostunut Nurmen Pure Waste -mallistosta, joudut vähän vielä odottelemaan, koska turbaani, farkut ja muut PW-tuotteet ovat virallisesti myynnissä vasta syksyllä. Tosin sekä Nurmi-farkkuja että -turbaaneja saa toki parhaillaankin, ne eivät vaan ole Pure Waste -materiaalista.

Kyllä Suomessa osataan!