Menu

K2 tarjoaa paljon luomua — viinejä myöten

Sain kokea ihania makuelämyksiä ravintolassa nimeltä K2 ennen vuodenvaihdetta. Ystäväni kertoi pakistanilaisesta raflasta, jossa käytetään paljon luomuraaka-aineita, että viinitkin ovat luomua. Tuntui melko kiinnostavalta konseptilta ja sanoin tietenkin kyllä, kun ravintoloitsija halusi valmistaa perheelleni illallisen. Suuntasimme koko perhe ravintolaan jännittyneenä, se oli avattu samana päivänä.

K2 sijaitsee Iso Roobertinkadulla ja palvelee sekä lounas- että ilta-aikaan. Sisustus on vaatimaton, vähän rähjäinenkin, eivätkä odotukseni ruoan suhteen olleet kummoiset. Katsokaan nyt mestan kaameita nettisivuja:

kc-k2

Odotin jotakin tavanomaisen nepalilaisen kaltaista mättöä paikassa, jossa mitä ilmeisimmin on A-oikeudet. Mutta koska ystäväni oli hehkuttanut sekä omistajaa että ruokaa — ja koska frendini itse toimittaa paikkaan luomuviinit — odotin jännittyneenä, josko ruoka pääsisi yllättämään…

kc-k2.3

kc-k2.2 Pääsihän se!

Näkymä ei ole erikoinen: riisiä ja sooseja, mutta hyvänen aika mitä makumaailmoja! Saimme tuorejuusto-cashew -muhennosta, jonka tuorejuustokin oli tehty ravintolassa itse. Pehmeä pinaattimuhennos oli taivaallista ja tulinen kalamasala herkkua! Mieto kikherne-maissimuhennos tasapainotti muita. Pidimme koko perhe ruoasta kovasti, luomuvalkkari kruunasi maut.

K2:ssa käytetään paljon luomuraaka-aineita: noin 70% raaka-aineista on luomua. Ja tosiaan viineissäkin löytyy sekä luomua että tavallista. K2:n ruoissa ei käytetä sokeria, makeutus tulee kookoshiutaleista. Vehnää käytetään vain naan-leivässä, muuten suositaan linssijauhoja. Ruoassa ei käytetä munaa, maitoa on osassa. Käytetty liha on halal-lihaa.

kc-k2.1

Omistaja Tariq Mughal on asunut Suomessa parikymmentä vuottaja on tuttu naama muiden samankaltaisten ravintoloiden henkilökunnasta. Sam tiesi miehen vuosien takaa. Keskustelu luisti mukavan herran kanssa, jolta tuli juttua vuolaasti. Todella symppis tyyppi ja olen iloinen, että päivän NYT-liite antoi K2:lle kolme tähteä ja kehui paikkaa ”lupaavaksi”, sama fiilis jäi itselleni viime lokakuussa, kun testasimme ravintolan.

Miksen sitten kirjoittanut arviotani aikaisemmin? Me kun saimme ravintolassa aivan mahtavaa ruokaa. Keittiössä todella osataan hommat ja jos taso olisi aina sitä mitä meidän lautasillamme oli, niin HUH! Harmikseni kuitenkin sain pian käyntimme jälkeen kuulla monelta taholta — suosittelin paikkaa kaveripiirissä — että lounas on mauton, että ne paljon hehkuttamani mausteet ovat kyllä taineet jäädä keittiöön ja ettei mesta juuri eroa ”perusnepsuista”. Harmitti vietävästi ja siksi jätin blogauksen tekemättä, koska koin, että olimme saaneet jotakin sellaista, mitä ei muille tarjoilla.

Hankilökunta oli lounaalla mausteiden perään kyselleille tutuilleni kertonut, että käyttävät niitä varovaisen puoleisesti, kun monet suomalaiset vierastavat tulista ruokaa ja vahvoja makuja. Mikä virhe! Juuri mausteet ja syvät makumaailmat ovat ehdottomastu K2:n vahvuus!

Lukiessani Anna Paljakan arviota NYT:stä rohkaistuin kuitenkin julkaisemaan oman kokemukseni, ei paikka nyt ihan surkea mitä ilmeisimmin ole. Lounasta en ole vieläkään testannut, mutta monipuoliselta se kuulostaa: päivittäin vaihtuvassa lounaslistassa on aina kaksi vegaanivaihtoehtoa, kasvisruokia on yhteensä kolme ja kasvisruoka on listalla päivittäin. Kalaa on kolmena päivänä viikossa ja kahtena päivänä on lihaa. Kasviskeitto kuuluu päivittäisene valikoimaan.

NYT-liitteen perusteella K2:ssa ollaan rohkaistuttu mausteiden osalta, pitää käydä testaamassa mestan lounaskin.

kc-k2.4

Tällaiset henkilökohtaisesti saadut ilmaiset dinnerit ovat vähän vaarallisia — koskaan ei voi olla varma saako sitä palvelua ja laatua jota perusasiakas, mutta siitä olen varma, että Tariq ja kaverit kyllä kuuntelevat asiakasta. Jos siis olet mausteiden ystävä, kannattaa se ehkä vielä erikseen mainita ruokaa tilatessa. 🙂

… Niin ja meidän saamamme ruoka oli kyllä neljän tähden arvoista, toivottavasti se on sitä jatkossakin!