Menu

Tuoteseloste

Kun on blogannut monta vuotta,  huomaa sitä toisinaan olevansa tilanteessa, jossa itselleen asettamat vaatimukset tekstin kiinnostavuuden suhteen asettuvatkin esteeksi kirjoittamiselle. Aikaisemmin en olisi ajatellut, että puolitoista tuntia on liian lyhyt aika bloggaamiseen, nykyään tuntuu, että tarvitsen kolme tuntia vähintään. Eivät nämä pätkät tänne nopeasti synny, vaikka lopputuloksesta saattaa saada sen vaikutelman (pyrin siihen, että teksti olisi helposti sulavaa sorttia). Tämän vuoksi olen usein blogia aktiivisempi sen FB-ryhmässä ja Instagramissa ja tilanteen mukaan myös Twitterissä. Niin paljon nopeampaa ja notkeampaa! Tänään määrittelin eräälle toimittajalle sosiaalisen median kanaviani ja hoksasin, että tosiaan, työskentelen hyvin eri tavoin eri paikoissa.

Olisi ehkä hyvä joskus blogata lyhyemmin ja nopeammin, mutta toisaalta taas miksi vaatia itseltään vähemmän, kun voi vaatia enemmän? 😉

Mikäli sinua ottaa nuppiin, ettei blogi päivity aina niin tiheään kuin toivoisit, suosittelen liittymistä Kempparin FB-ryhmään, klikkaamaan itsesi Twitter-seuraajaksi ja vakoilemaan meikää Instagramissa.

Jotta tietäisit mitä saat, tässä lyhyt tuoteseloste jokaiseen.

kc-fb

Blogin FB-tili on sekä omien blogisisältöjen, että muiden tahojen tuottamia kiinnostavia/puhuttelevia/ärsyttäviä/huvittavia uutisia, tekstejä, videoita, mainoksia, tutkimuksia, ilmiöitä jne. FB:ssä voin reagoida nopeasti aiheeseen, josta haluaisin blogata, mutten vaan ehdi. Kiireen yllättäessä nostan potentiaalisen blogauksen aiheen esiin esim. uutislinkin muodossa ja kommentoin lyhyesti. FB:ssä vastaan myös useammin nopeammin minulle esitettyihin kysymyksiin. Parhaillaan Kempparissa on bugi, jonka vuoksi en saa ilmoitusta kaikista uusista kommenteista ja siksi en ehdi vastailla kaikille, joudun nimittäin kahlaamaan blogauksien kommenttiosioita läpi manuaalisesti. Alkuvuodesta tähän pitäisi tulla muutos, nörttihommat ovat agendalla…

kc-twitter

Twitter-tilini (Noora Shingler) pitäisi ehkä olla blogin nimellä, koska Twitter-ulottuvuuteni on lähes pelkästään Kempparin aiheita esille nostava. Twitterissä olen tavallisessa arjessa aika passiivinen, mutta ollessani esimerkiksi kiinnostavilla luennoilla, twiittaan paljonkin —niin kuin esimerkiksi eilen, kun osallistuin SYKEn Kemikaalit arjessamme -tilaisuuteen. Kannattaa lukea eiliset twiitit, aika kiinnostavaa asiaa! Tiesitkö esimerkiksi, että säkkituolin sisällä voi olla jopa 35 grammaa haitallisia POP-yhdisteitä tai että lähes kaikkia palonestoaineita löytyy kaloista ja jätevesilietteestä?

kc-ig

Instagram-tilini (Kemikaalicocktail) on kaikista henkilökohtaisin sosiaalisen median ulottuvuuteni. Sen oikeastaan pitäisi olla omalla nimelläni eikä blogin nimellä, mutta ei kai sillä ole kovin suurta merkitystä loppuviimein kuitenkaan. Instassa julkaisen paljon kuvia esimerkiksi itsestäni, koska kanavan luonne on enemmän selfiemäinen kuin vaikka blogini. Usein Instagram välittää teille tiedon ekana, kun maistan uutta ja peukutettavaa välipalapatukkaa, petyn ruokakaupassa, innostun talvitakista tai törmään johonkin kauniiseen tai erityiseen.

kc-youtube2

Kempparin You Tube -kanava (luomulover) on käytössä parhaillaan aika harvoin, mutta toisinaan on tilanteita, jossa video on tavanomaista blogausta kätevämpi. Esimerkiksi Sandron vegebrunssi on varmasti teille havainnollisempi videolla kuin stilleinä. Ravintolan tunnnelma välittyy parhaiten ottamalla lennossa klippi paikan päältä.

kc-pinterest

Pinterest-tili (Noora Shingler) on myös elänyt hiljaiseloa jonkin aikaa, mutta välillä haen kuvareferenssejä itselleni ja tallennan niitä tänne.

Kertauksena:

  • Kemikaalicocktail = Itse tuotettua asiaa ja viihdettä. 100% kotimainen, gluteeniton, lähes maidoton ja eettisesti tuotettu (tuntipalkka on tosin paska).
  • Kemikaalicocktailin FB =omien postausten nostoa ja muiden sisältöjä, lisäaineeton lähituote.
  • Twitter = referointia kiinnostavista tilaisuuksista ja ilmiöistä. Saattaa sisältää jäämiä v–uuntumisesta.
  • Instagram = Viihdettä ja tuotesuosituksia. Varoitus: ei sovellu kuvafiltteriallergikoille.
  • You Tube = Videoblogauksia. Saattaa sisältää pieniä määriä myötähäpeää. Luomu!
  • Pinterest = Minua esteettisesti kiehtovia juttuja. Varoitus: paikoitellen aika imelä.

Psst… Loppuviikosta on luvassa blogissa kiinnostava vinkki niille, jotka miettivät, minkälainen joulukalenteri olisi omalle pikkulapselle hyvä. Suklaakalenteri ei ehkä ole 3-vuotiaalle paras juttu, mutta jotakin syötävää tulee luukuista löytymään.. Veikkaan että te äiti- ja isäihmiset innostutte!