Menu

Raakaruokaa ja muita Riika-tärppejä

Testasimme eilen Minnan kanssa Riikan Raw Garden -nimisen ravintolan, joka oli sen verran vaikuttava, että oli pakko mennä tänään uudestaan. Joku teistä suositteli ravintolaa minulle FB-ryhmässä ja paikallisetkin kehuivat, joten oli aika helppo valita eilen illallismesta. Kiitos vaan suosituksesta!

kc-rawgarden

kc-raakapizza

kc-rawgarden2

Söin eilen todella herkullisen ja täyttävän raakapizzan (ylempi kuva) ja Minna testasi raakalasagnen, herkuttelimme myös kräkkereillä. Tänään kävimme uudestaan ja söimme tällä kertaa kypsää kasvisruokaa: tomaattikeittoa ja munakoisopaistosta. Erinomaisia molemmat.

kc-porkkanaburgeri

kc-munakoiso

Kesken ruokailun kokki toi keittiöstä porkkanaburgeripihvit testiin, hän kun oli kehittämässä terveellistä jauhelihapihvin korviketta ja halusi mielipiteemme. Jotani kertonee se, että muistin kuvata pihvit vasta kun jäljellä oli murunen… Ihana rapea pinta ja murea sisus.

Sekä tiistaina että tänään ostimme mukaan raakasuklaaherkkuja. Valinnanvaraa oli kokonainen vitriinillinen!

kc-raakamakeat

kc-marsipaanit

Testasimme kuutta eri leivonnaista ja kaikki olivat suussasulavia: ”Snickers”, ”Bounty”, marsipaanileivokset, suklaakääretorttu, goji-suklaa…. Huh huh. Voin kertoa olevani juuri nyt ähkyssä, koska jo pieni määrä tällaista saa vatsan täyteen ja söin (taas) aivan liikaa. Kunpa oppisin joskus herkuttelemaan kohtuudella.

kc-rawgarden1

Raw Garden on ihana paikka, suosittelen lämpimästi. Ei ole kalliskaan. Kodikas, kiva palvelu, herkulliset ruoat ja tosiaan menu sisältää myös kypsää kasvisruokaa, mikäli raakahommat eivät innosta.

Maanantaina ja tiistaina tein töitä kellon ympäri, tänään oli aamupäivä aikaa tutustua kaupunkiin. En lähtenyt kauas, vaan kiertelin hotellin lähistöllä. Ohjelmassa oli oikeastaan vain designkauppa Paviljons, jota Mádaran mimmit suosittelivat, kun kysyin, mistä löytäisin paikallisten suunnittelijoiden designia. Tänne kannattaa mennä, jos latvialaiset, nuoret suunnittelijat kiinnostavat. Puisia aurinkolasikehyksiä, kreisejä päähineitä, hulluja printtejä, makeita lastenvaatteita jne.

kc-paahineet

kc-puupokat

kc-rusetit

kc-kissaleggarit

kc-pavilijons

Piipahdin kolmessa Humanassa (kuin UFF-ketju), joissa oli aika surkea valikoima. Sen sijaan tein hyvän löydön ainoasta löytämästäni vintagekaupasta, joka itse asiassa oli vain osaksi second hand  -pulju, kaupan etuosassa myytiin kalliita design-kuteita. Löysin paikasta mahtavan biker-mallisen nahkarotsin. Saksalaista tekoa, kunnon taksikuskimeiniki, kyynärpääpaikat ja kaikki. Just hyvä!

kc-rotsi

Paras löytö oli silti RixWood -merkkinen puinen iPhone-kotelo! Olen pannut merkille, että käsittelen puhelintani nykyään melkein koko ajan (meilit, kalenteri, valokuvat, laskin, kello, Reittiopas, FB, Twitter, Instagram jne.)  ja on inhottava jatkuvasti räplätä muovikuoria. Olen kauan kaivannut puhelimeeni puupintaa ja itse asiassa ollut tilaamassa kotimaista Lastu-merkkistä, mutta kun se pitää liimata puhelimeen… Tätä ei tarvinnut, vaan puhelin työnnetään kuoren sisään ja sen saa helposti sieltä myös ulos.  Haloo kuin ka siistiä!

kc-rixwood1

Olen hipelöinyt puhelintani koko päivän ja iloinnut myös siitä, että nämä kuoret taitavat suojata luuria aika tehokkaasti, jos se esimerkiksi sattuu tipahtamaan.

kc-saippuakone

kc-riika

kc-madara.photoshoot

Sinne jäivät sympaattinen saippuakone, Mádara-tuotteemme finalisointi ja ihana vanhakaupunki, jossa en tällä kertaa ehtinyt kuin syödä je lenkkeillä. Pitää ehdottomasti mennä Riikaan omalla ajalla uudestaan ja tutustua mm. kaikkiin teidän antamiin tärppeihin. Kiitos vielä kaikille omat vinkkinsä jakaneelle!