Menu

Made in Kallio ja Ihana Kahvila

Postausten aiheista voi päätellä, että näppiksen ääressä on lomalainen ja vieläkin pukkaa loma-aihetta, nimittäin pari suosikkikahvilavinkkiä.

Arjessa en ehdi kahviloissa hengailla, mutta nyt saaresta kaupunkiin palattuamme olen vihdoinkin testannut sekä Made in Kallion että Ihana Kahvilan. Ensin mainittu on tosin kahvilatoiminnan lisäksi myös työhuone ja kauppa, oikeastaan nettivisuilla paikkaa kuvaillaan sanalla tehdas.

kc-mik1

Isla sai mangosorbettia.

Made in Kallio on miljöötä piristävä väripilkku Vaasankadun hierontamestojen ja strippipaikkojen joukossa. On ihme, etten ole poikennut paikassa aikaisemmin, etäisyyttä omalle työhuoneelleni kun on vain parisataa metriä, mutta kuten totesin, en ehdi arjessa kahviloihin vaikka se olisi ihanaa. Onneksi on loma!

Testasimme Made in Kalliossa sorbetin ja kakkutarjonnan. Mangosorbetti oli suussasulavaa ja sain kuulla sorbettien tulevan puljusta nimeltä Sweet life Oy, aivan ihania ja pehmeitä, hyvin jäätelömäisiä sorbetteja. Toisinaan kun saa ällöjä jäähileisiä tekeleitä. Jos siis haluaa hyvää jätskiä, mutta ei lehmänmaidosta tehtyä sellaista, suosittelen testaamaan Made in Kallion jätskikioskin sorbettivalikoiman. Minun ei varsinaisesti pitänyt ottaa kakkua, mutta Samin testaama sitruuna-marenki -kakkupala pakotti ostamaan palan mansikka-raparperi -versiota ja ilme ehkä kertoo tarpeeksi.

kc-madeinkallio

kc-mansikkaraparperikakku

Kakut olivat aivan taivaallisia ja syykin selvisi: ne tulevat Kakkugalleriasta. Pulju tekee sellaisia herkkuja, että aina menee naama virneeseen: pehmeää, rapeaa, kuohkeaa, makeaa ja kirpeää aina sopivassa suhteessa. Ah! Jos siis haluat Kallion suunnalla kupposen teetä ja jotakin makeaa, suosittelen ehdottomasti Made in Kallion kahvilaa ja tosin myös Fleminginkadun Galleria Keidasta, jossa niinikään on ihana herkkuvalikoima (GoodPie Bakeryn tuotteita). Made in Kallio on näistä kahdesta kyllä silmää hivelevämpi paikka. Kuin Berliinissä olisi. Pointsit myös putiikista: paljon kiinnostavia pikkumerkkejä.

kc-mik3

kc-mik4

kc-mik6

kc-mik7

tanssi

kc-mik9

kc-mik8

Ihana, herkullinen ja inspiroiva Made in Kallio löytyy osoitteesta Vaasankatu 14. Muista syödä kakkua! Tai sitä sorbettia. Tai molempia.

Toinen tutustumisen arvoinen paikka on Ihana Kahvila. Paikka jäi testaamatta viime kesänä, koska sinä ainoana kertana kun pääsin Kalasataman viimeiseen nurkkaan asti, oli paikka kiinni. Otti nuppiin, koska mestaan on aika matka, etenkin jalkaisin. Nyt oli parempi tuuri ja taas herkuteltiin.

kc-ihana6

kc-ihana8

Gluteeniton bebe oli ihan ok, omenakakku samaten, mutta Made in Kallion tarjonnalle ei Ihana vedä vertoja. Miljöö sen sijaan on omaa luokkaansa ja se mielestäni onkin Ihanan pointti. Jäätelöaltaasta löytyy jädeä, jääkaapista smoothieita ja mehuja ja jos on viileää — kuten meidän visiitillä — saa paikasta hyvää teetä ja viltin. Viihdyin mainosti syksyisestä tuulesta huolimatta. Mikä parasta: skideille on hiekkalaatikkoja. Kiitos kun joku ottaa huomioon myös sen, että aika monella asiakkaalla on lapsia. Ehtii vanhemmat keskittyä hetken vaikka toisiinsa. Kesälomassa parasta on muuten ollut se, että saa nauttia rakkaan siippansa seurasta. Kahden yksityisyrittäjän arki on aikamoista tetristä.

kc-ihana7

kc-ihana4

kc-ihana1

kc-ihana3

Ihana Kahvila on aivan loistava relauspaikka jos on hyvä sää. Itse menisin paikalle fillarilla. Kannattaa varata visiittiin aikaa, ihan heti ei meinaan tee mieli lähteä pois. Helsingistä ei löydy toista Ihanan kaltaista ja voi vain kiittää, että on paikkoja kuten tämä, jotka tekevät omasta kotikaupungista entistä kiinnostavamman paikan asua. Kun löytää tällaisia aarteita, ei tee ihan niin paljon mieli muuttaa Berliiniin, vaikka sitä koko ajan mietinkin.kc-ihana9

Ihana Kahvila löytyy osoitteesta Nihtikuja ja on auki tiistaista sunnuntaihin klo 11-19.

Se on kuulkaa hyvä, kun on löytänyt treenivaihteen, niin voilaittaa suun makiaks hyvällä omallatunnolla. 🙂