Menu

Poikkeuksellista

Pasilan aseman R-kioski ilahdutti tänään. Tavallaan kuvassa ei pitäisi olla mitään erikoista, mutta onhan se nyt poikkeuksellista, että tavallisella kioskilla mainostetaan hedelmiä näin näkyvästi. Ja hei banaanilaatikko on tyhjä (tai ehkä siellä pilkottaa yksi). Hyvä Chiquita, niiden kamppis nimittäin.

kc-r-kioski.hedelmat

Muistan joskus 2000-luvun alussa ihastelleeni Kööpenhaminassa sitä, että ruokakaupan kassalla oli karkkipussien lisäksi tuoreita hedelmiä ja pähkinöitä. Yleensähän ostoksia kassalle latoessa käsi alkaa harhailla karkkihyllyyn, kun ne penteleet ovat siinä nenän edessä ja on jo kauhea nälkäkin. Ja varsinkin jos edellisellä asiakkaalla kestää ostosten kanssa, niin siinä ehtii kiinnostua aivan liikaa suklaapatukoista ja karkkipusseista. Jospa vieressä olisi bansku, ehkä osa tarttuisi mielummin siihen?

Johonkin  makeisten ja röökintilausnappuloiden viereen olisi kiva saada rusinapurkkeja, pähkinäsekoituksia, banskuja, omenoita jne. Kauppiaat voivat varmasti vaikuttaa asiaan halutessaan, mutta eiköhän kassalle pääse tuote/tuotteet, joiden siihen sijoittamisesta maksetaan eniten. Ei ole sattumaa, että tietyt brändit ovat kassojen välittömässä tuntumassa. Minä haluan kassoille banaanit! Tai rusinat! Olisi meinaan siistiä vaientaa huutava skidikin sellaisilla, kun ei niitä omia eväitä aina muista pitää taskussa valmiina siltä varalta, että jälkikasvu saa raivarit.