Menu

Miedosti puhdasta

En ole maailman siistein ihminen, mutta liasta en pidä. En tee varsinaisia suursiivouksia, vaan putsaan paikkoja säännöllisesti kevyemmällä otteella. Näin lika ei pinty mihinkään ja kotona pärjää miedoilla puhdistusaineilla. Eilen siivosin keittiön, käyttäen vain vettä ja Attituden Universal yleispuhdistusainetta*. Tämän olen saanut testiin, mutta ostan kaupasta aina vastaavia tuotteita, en mitään täsmähinkkausaineita, joilla ”lika räjäytetään” vaan ekologisia perusaineita, joilla putsaan kaikkea tiskipöydästä lattiaan ja seiniin.

kc-keittio4

kc-keittio2

kc-keittio9

Olen oikeasti ihan surkea puunaaja, lattiat pesen kunnolla ehkä kerran vuodessa. Tiedän että monet tekevät sitä kuukausittain. Imuroin ja tamppaan köökin matot kyllä joka viikko, mutta lattiaa pesen vain jos näen ruokatahroja (joita lapsiperheessä on tietty aika usein). Uskon, että kodin putsaamisessa olennaista on pitää villakoirat kurissa (tekstiilien ja lelujen kemikaalit kertyvät pölyhiukkasiin) ja putsata miedoilla aineilla. Kodin puhdistustuotteissa voi olla erittäin tujuja kemikaaleja, jotka ovat jopa niitä obesogeenejä, joista vastikään kirjoitin.

Käsittelimme ylihygienisyyttä pari vuotta sitten Uudessa Mustassa, löydät tietoa Katjan tekstistä Varo ylihygieniaa, älä likaa! ja meikäläisen blogauksesta Vastustuskykyä vessanlattialta. (Harmi etteivät Uusi Musta -ohjelmamme enää ole kuunneltavissa netissä.)

kc-keittio3

kc-keittio1

Ai että vastasiivottu keittiö on karkkia silmille. Järjestyksen lisäksi pidän näistä keittiön seinän syvennyksisttä, joihin voi laittaa esille milloin mitäkin, esimerkiksi kauniita ja tarpeellisia keittokirjoja. Kuvan kirjasta  olikin jo puhetta, laitan ensi viikolla jonkun Happ-ravintolan kootuista resepteistä eetteriin.

Hyvää pääsiäistä jengi!