Menu

Mineraalimeikkejä ja nettikauppoja

Luonnonkosmetiikkaa saa eko- ja nettikauppojen lisäksi jo isoista tavarataloistakin. Stockmannin valikoima tosin on hyvin suppea, Sokoksella* sen sijaan on panostettu luonnonkosmetiikkaan selvästi enemmän. Silti sarjoja olisi kyllä paljon lisääkin! Jos joku Sokokselta eksyy postausta lukemaan, niin olisipa mahtavaa, jos laajentaisitte luonnonkosmetiikkaosastoanne entisestään. Upeita sarjoja kun on vaikka kuinka. Parhaita myy mielestäni Suomessa Jolie*, jonka edustamat sarjat ovat muuten kaikki sertifioituja. Helpottaa kuluttajan asiointia huomattavasti.

kc-luonnonkosmetiikka.sokos

Kuva: sokos.fi

Saattelen teitä lukijoita luonnonkosmetiikan pariin ohjaten teitä milloin mainittuun Jolien verrkokauppaan (valikoimassa on paljon sellaista, mitä ei muualta saa), milloin Hyvinvoinnin Tavarataloon* (jolla on laaja valikoima ja jonka kautta saan komissiota tehdyistä ostoista) ja milloin muihin nettikauppoihin tai saiteille. Tiettyjä sarjoja kun saa vain tietyistä osoitteista — esimerkiksi Bare Mineralsia* — josta pitääkin mainita muutama sananen! Sarjaa myy Cosmetique-niminen nettikauppa, jonka lähes koko muu valikoima koostuu tavanomaisesta kosmetiikasta. Netissä pitää tietää, mistä mitkäkin merkkejä saa. Kuinka helppoa olisikaan jos kaiken saisi yhdestä paikasta!

Bare Minerals on yksi maailman isoimmista mineraalimeikkisarjoista, sen omistaa nykyään kosmetiikkajätti Shiseido.

kc-bmEn olisi varmaan koskaan ostanut Bare Mineralsin tuotteita itse. Ne ovat aika tyyriitä eikä niitä saa ekokauopista ja ne näyttävät epäilyttävän tavanomaisilta. Hyvähän se vaan on, mutta en olisi hoksannut sarjaa 100% luonnolliseksi, ellen olisi kauneusmessuilla pysähtynyt ständille juttelemaan edustajan kanssa. Sen myötä sain tuotteita testiin viime vuonna ja esimerkiksi sarjan meikkipohja* ihan älyttömän hyvä. Se onkin voittanut ties kuinka monta kunniamainintaa ja palkintoa. 100% luonnollisuus ei tosin päde kaikkiin sarjan tuotteisiin, mikä on harmi. Vaikka loistava meikkipohja on täysin luonnollinen, on esimerkiksi sarjan primerissa silikonia. Kannattaa siis lukea tuotesloste ennen kuin ostaa. Sarjalla ei ole luonnonkosmetiikan sertifikaatteja, vaikka osa tuotteista aitoa luonnonkosmetiikkaa onkin.

Mikäli tykkää puuterituotteista, on Bare Minerals on varmasti markkinoiden parhaita vaihtoehtoja. Itse olen enemmän meikkivoiteen* ystävä, jos siis meikkipohjasta puhutaan (jotenkin vaan saan sotkettua puuterilla aina lavuaarin ja vaatteet), mutta käytin kyllä Bare Mineralsini loppuun, se kertoo hyvästä tuotteesta, sillä saan testiin sen verran monia purkkeja ja puteleita, että huonot tai ei niin hyvät jäävät käyttämättömänä hyllyyn.

Merkin perustaja Leslie Blodgett on työskennellyt ennen oman merkin perustamista mm. Max Factorin tuotekehityksessä ja nykyään omassa firmassaan on työntekijöitä 2200. Bare Minerals on jättiläinen. (Mikäli kiinnostaa, Leslien haastis löytyy täältä.)

Pakko mainita, että sarjalla on erikoinen tuote: yöpuuteri. Löydät arvion siitä esimerkiksi Karkkipäivä-blogista.

Kempparin vanhalta puolelta löytyy muuten blogaus Mineraalimeikki antaa ihon hengittää, mikäli mineraalimeikin määritelmä kiinnostaa.

lily+lolo

Kuva: sailorjennie.com

Cosmetique myy myös toista mainitsemisen arvoista mineraalimeikkisarjaa, nimittäin Lily Loloa*.  Siskoni on käyttänyt tätä sarjaa ja kehunut kovasti. Lukaisepa blogaukseni Mineraalimeikkileikki ja sen 62 kommenttia, mikäli Lily Lolo kiinnostaa, niin ja Uuden Mustan puolelta löytyy keskusteluketju bareMinerals vs. Lily Lolo.

Psst…. Vaikka saitin oikean laidan Sokos-linkki vie tavanomaisen kosmetiikan pariin, löytyy sieltä myös luonnonkosmetiikkaakin, esim. Dr. Hauschkaa, Weledaa, Mádaraa jne. Just to let you know.

*Affi-linkki