Menu

Aplikaatiolla ruokahävikkiä vastaan

Joka kolmas tuotettu kalori menee roskiin. Suomalaisen elintarvikeketjun ruokahävikki on vuodessa vajaat 400 miljoonaa kiloa. Ei se ruoka kovin kallista voi olla, kun on varaa hukata sitä tuollainen määrä vuositasolla. Avauduin hävikkiasiasta vastikään WWF:n kampanjavideolla ja näin väliaikatietona ilmoitettakoon, että haasteeseen on tarttunut vasta muutama lukija. Nyt kaikki mukaan, se ei vaadi kuin ilmoittautumisen postauksen perään!

Luin juuri Mats-Ericin blogista, että kaikki se ruoka, mikä Yhdysvalloissa kaupoista, kotitalouksista ja ravintoloista päätyy roskiin, riittäisi ruokkimaan kaikki maailman nälkää näkevät — kahdesti. Väite siitä, kuinka resurssimme eivät muka riitä ruokkimaan kaikkia tällä planeetalla, alkaa todellakin olla aikansa elänyt. Ruokaa on tarpeeksi, se vaan on väärissä paikoissa ja sitä tuhlataan.

kc-feedapp

Kuva: aftonbladet.se/bloggar

Osallistuin hiljattain SOK:n ja WWF:n tilaisuuteen, jossa mietimme yhdessä tapoja pienentää ruokahävikkiä Tässäpä konkreettinen vinkki Ruotsista, ottakeehan SOK koppi!

Mats-Eric Nilsson kertoo blogissaan ruotsalsiesta FeedApp-mobiiliaplikkatiosta, jonka avulla ruokakaupat voivat mainostaa asiakkailleen tuotteita, jotka ovat menossa vanhaksi. Kauppias ottaa foton tuotteesta, jossa näkyy viimeinen myyntipäivä ja alennettu hinta, heittää sen aplikaation kautta kuluttajien nähtäväksi ja halukkaat voivat reagoida tietoon. Ainakin meikälle halvempihintainen ruoka kelpaisi!

Appi on lanseerattu Ruotsissa 28 tammikuuta, tosi kiinnostava nähdä, minkälaisia käyttökokemuksia Ruotsissa saadaan.

FeedApp olisi SOK:lle — joka mitä ilmeisimmin haluaa tehdä ruokahävikilleen jotain — aivan loistava tuote testattavaksi. Kempparista saamme salettiin kasaan testiryhmän, eiks?

Lue lisää FeedAppista esimerkiksi täältä.