Menu

Treeniarkirutiini

Olen nyt neljä viikkoa noudattanut kevään treeniohjelmaani ja pysynyt siinä hyvin. Vain kerran on salilla käyminen ollut mahdotonta Islan vesirokon takia, mutta silloinkin piipahdin kellarin minisalilla skidin nukahdettua. Rutiini on alkanut muodostua: maanantaisin treeniohjelma 1, tiistaisin treeniohjelma 2, keskiviikkoisin zumba (joka on ihan mah-ta-vaa), torstaisin treeniohjelma 1 ja perjantaisin ohjelma 2. Välillä teen torstain tai perjantain treenin viikonloppuna, mutta koitan pyhittää ne treenivapaiksi.

kc-pinaattilohi

Lounas: kalaa, parsakaalia, siitakesieniä, ituja, pinaattia ja seesaminsiemeniä.

Oikotie Optimaaliin neuvoo meitä syömään parin tunnin välein ja sitäkin noudatan oikeastaan aika tarkasti. Tosin: näin olen tehnyt aina. Vain se mitä syön on vähän muuttunut.

Kasilta vedän aamiaisen (munakas ja kasviksia tai proteiinismoothie), kympiltä välipalan (proteiinipatukka ja hedelmä), puoliltapäivin syön lounaan (lihaa, kalaa tai kasviproteiinia ja kasviksia), kahdelta syön rahkaa ja marjoja, illallisella jotain lounaalla nautitun kaltaista ja seitsemältä iltapalan, joka vaihtelee, mutta päivän hiilarit nautin pääasiassa tässä kohden vuorokautta. Ja pähkinöitä menee vähän kaiken ohessa (paitsi treenin jälkeisellä aterialla). Pussillinen porkkanoita kulkee laukussa sen tutun luomuomenan rinnalla ja porkkanoita napsin välipalojen aikaan. Ainoa mikä tällä hetkellä harmittaa on lihan määrä: vaikka saankin käsiini riistaa, luomulihaa jne. haluaisin syödä kasvispainotteisemmin. Menossa on jonkinlainen välivaihe, kyllä tämä tästä, luulisin.

Jo kuukauden työ ja suhteellisen tiukka ruokavalion noudattaminen saa todistetusti aikaan tuloksia: vatsa on jo litteämpi kuin tammikuun lopulla. Hauikset ovat pelottavan kovat, en tiedä pitääkö alkaa himmailemaan painoja, kun en halua näyttää Michelin-ukolta. No, salilla näytän kyllä enemmän kalkkunalta.

Laitan kuulokkeet korville noustessani crosstraineriin (suomeksi muuten ellipsilaite) ja otan ne pois kun lopetan salitreenin venyttelyyn ja päälläseisontaan (päälläseisonta on oma lisäni treeniin astangajoogan puolelta, ei siis kuulu O-O -ohjelmaan). Musiikin siivittämänä tunti hurahtaa nopeasti ja pumppaaminen on hauskempaa.

kc-jumppa

Ylen punttiksen seinällä salilla kävijöitä ilahduttava vatsalihasohje. Nauratti.

Vatsan litistymisen lisäksi takareidet ovat muotoutuneet kauniimmiksi ja lihakset näkyvät käsivarsissa (jos katsoo oikeasta kuvakulmasta). Niin ja pakarat roikkuvat vähän vähemmän kuin ennen.  Kyllä tämä tästä! 😀

Olen tosin alkanut tajuta, että tämä kuntokuuri vaatii jossain vaiheessa ennen-jälkeen  -kuvia eetteriin. En yhtään ole ajatellut julkaista niitä, mutta mitenkä juttusarjan voi toteuttaa ilman kuvatodisteita? Hemmetti sentään.