Menu

Pehmeä basilikasmoothie

Aamuni starttaavat nykyään proteiinismoothien tai munakkaan voimin. Treeniarkirutiinipostauksen jälkeen joku kyseli, että mitä ne smoothieni tarkalleen ottaen sisältävät. Tässä tämän hetken suosikkicocktail, jollaisen imaisin tänäkin aamuna.

kc-proteiinismoothie

Nimesin sen nyt basilikasmoothieksi, koska thaibasilika on sen vallitsevin maku. Ja voi kuinka tällä drinkillä on ihana aloittaa uusi aamu!

Basilikasmoothie

  • puolikas puntti thai-basilikaa (tavallinen basilika käy myös)
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1/4 avokadoa (jos avokado on pieni, laita puolikas)
  • puolikas omena (tai jos kaapista löytyy blogini reseptillä valmistettua omenahilloa, voit laittaa lorauksen sitä)
  • peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • tammenlehtisalaattia (noin 5-6 lehteä)
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 1 kauha Sunwarriorin suklaaproteiinijauhetta
  • 1 dl omenamehua
  • 1 dl kylmää vettä

Maun tulisi olla pehmeä ja miellyttävä. Uskon vakaasti, että jopa ystäväni Katja sellerinvihaaja Lahti lämpenisi tälle.

Jos smoothiesta tulee liian ätäkän makuista, johtuu se todennäköisesti liian isosta salaattimäärästä muihin raaka-aineisiin nähden. Makubalanssi heittää helposti pehmeästä ätäkän puolelle, mutta smoothieissa on se hyvä puoli, että niihin voi aina lisäillä raaka-aineita, kunnes lopputulos miellyttää. Jos siis juoma on liian kitkerä, lisää avokadoa tai omenaa pehmeyden ja makeuden lisäämiseksi.

Mikäli viherhommat eivät innosta, löytyy blogin arkistoista muitakin vaihtoehtoja, esimerkiksi Kirpsakka marjasmoothie (Sunwarrior-proteiinilla) ja Puolukkasmoothie (hamppuproteiinilla).

Ylimmässä kuvassa näkyvät D-vitamiinikapselit ja monivitamiinitabletti kuuluvat osaksi aamupalaa, niin myös kaksi parapähkinää ja lusikallinen kalanmaksaöljyä.

kc-cemebsmoothie

Kuva saitilta queentastic.tumblr.com

On hassua, että vaikka isossa maailmassa erilaisia smoothieita on saatavilla mukaan siinä missä kahvilaatujakin, ei Suomessa vieläkään ole kunnon smoothiekulttuuria. Toki on paljon reseptejä jakelevia blogeja, mutta jos esimerkiksi haluan hyvän ja ravitsevan smoothien Helsingin keskustassa, ovat vaihtoehdot Kampin Ruohonjuuri tai Punavuoren Caneli  (EDIT: tässä pitääkin käyttää imperfektiä, koska Caneli on lopettanut. Harmi!). Vai onko jotain muita paikkoja, joista en tiedä? Huom: haussa ovat siis laktoosittomat smoothiet, joissa on maitotuotteiden tilalla vihanneksia ja hedelmiä. Sellaisia, joilla voi oikeasti korvata aterian.

Mietin usein esimerkiksi Pasilan aseman halki kiitäessäni, että siellä ihan varmasti tekisivät smoothiet kauppansa. Rautatieasemaltakin puuttuu tällainen tarjonta ihan täysin. Jos joku siellä ruudun toisella puolella päättää aloittaa bisneksen, lupaan tarjota ilmaista mainostilaa Kempparista! 🙂