Parsakaalin paras osa: jalka
Joskus sitä vaan tuntee itsensä tyhmäksi. Niin kuin nyt sinä päivänä jokin aika sitten, kun tajusin syöväni thairuoassani parsakaalin jalkaa — joka maistui ihanalle. Olen aina käyttänyt vain kukinnot ohuine varsineen ja heivannut sen paksun jalan roskiin. Kun olen luullut, että se maistuu puisevalta. No ei maistu.
Käytännössä kuorin parsakaalin jalan pinnan ja sitten siivutan mötkylän esimerkiksi pannulle. Olen hiljattain lisännyt proteiinin määrää ruokavaliossani ja syön 1-2 kertaa viikossa riistakäristystä. Sinne paistinpannulle sekaan sopivat nämä parsakaalin jalkaosan siivut erinomaisesti. Teiltä tuli sen verran paljon omia vinkkejä varsien käyttöön, että tässä koko FB-ketju, kun kaikki seuraajat eivät varmaan Facebookin puolella vaikuta.
Täytyy sanoa, että melkeinpä jalkaosa maistuu kaikista parhaalle. Ihan hassu juttu, että en ole sitä koskaan tajunnut. Mihinköhän muuhun täpä pätee? Banaaninkuoriin? 😉