Menu

Jes! Luonnonkosmetiikan BB-voide

Luonnonkosmetiikan parista löytyy paljon hyviä vaihtoehtoja olipa sitten kyse huulipunasta, rajauskynästä, puuterista tai poskipunasta, mutta hyvän meikkivoiteen löytäminen ei ole välttämättä helppoa. Ongelmana ovat keskieurooppalaisille ihonsävyille suunnitellut tuotteet: usein niiden pigmentit ovat monille pohjolan asukeille liian punertavia. Keltapohjaisia meikkivoiteita on luonnonkosmetiikassa harvakseltaan ja itse olen etsinyt sopivaa sävyä ja tuotetta kissojen ja koirien kanssa.

Aloitin etsinnän aikoinaan Dr. Hauschkan tuotteiden parista ja vaikka Hauschkan meikkivoiteet ovat laadullisesti hyviä, eivät sävyt natsanneet.  Hauschkakin on onneksi petrannut ja sarjasta löytyy nykyään esimerkiksi mainio peitepuikko*, jonka sävy Sand 03 sopii ihooni täydellisesti. On muuten loistava tuote!

Vuoden ajan olen nyt käyttänyt Une-merkkistä meikkivoidetta, jota Katja roudasi minulle Ranskasta. Tuote on ollut todella hyvä, mutta nyt se on loppumassa ja ehdin jo harmitella, että Ranskaanko tässä on lähdettävä, kunnes Katja kertoi, että vohdoinkin sitä on tullut. SE on Terre d´Ocin BB-voide sävyä 951.

kc-meikki

kc-meikki1

Kuvat: jolie.fi

Katja meikkasi minut syksyllä ELLE gaalaan Terre d´Ocin BB-voiteella ja totesin, että tuote pysyy kasvoilla hyvin kokonaisen päivän. Voide peittää, mutta on silti luonnollinen ja kuulas. Katja on omistanut Jolien puolella voiteelle oman blogauksen, sieltä löydät lisää infoa tästä putelista, mutta lainaan lyhyen pätkän tekstistään tännekin:

Bterre-doc-bb-cream_250x250B-voide on all in one -tuote. Se kosteuttaa, hoitaa ja suojaa ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta kuten saasteilta ja UV-säteilyltä, sisältää anti-age-ominaisuuksia ja vaalentaa pigmenttimuutoksia ihossa. Lisäksi voide peittää ja antaa iholle kauniin sävyn – se on vähän kuin sävyttävän päivävoiteen ja meikkivoiteen välimuoto.

Niin kuin näistä kuvista näkee, on meikkivoide ihan niin kuin mikä tahansa tavanomaisen puolen tuote. Ero luonnonkosmetiikan ja tavanomaisen välillä alkaa olla todella pieni — paitsi että raaka-aineissa on iso ero. Miksi kannattaisi laittaa iholle jotain synteettistä, kun luonnolliselta puolelta löytyy näin mainioita vaihtoehtoja? Terre d´Ocin BB-voide on 98% luonnollista alkuperää ja 20% luomulaatuista.

 

kc-bbvoide

Räppäsin vielä kuvan äsken kotioloissa. Vähän on väsynyt mutsi, mutta iho näyttää sentään hyvältä, kiitos BB-voiteen. Huulilla on muuten Estelle & Thildin huulivoidetta, joka on BB-voiteen tapaan joka naisen luottokamaa: kevyesti hohtava ja neutraalin värinen voide, joka vain aavistuksen näkyy huulilla. Sopiva jos haluaa näyttää siltä, että ei oikeastaan ole meikannut ollenkaan. Tämä nimenomainen voide on Raspberry nimeltään, en löytänyt sitä merkin sivuilta. Taitaa olla sen verran uusi, ettei vielä löydy netistä. Kaupoista luulen, että sitä jo saa.

Kasvoillani oleva BB-voiteen sävy on siis 951, jota Jolie kauppaa 30 euron hintaan*. Myös Hyvinvoinnin tavaratalosta* sitä saa, hintaan 29,50 €. Väitän, että on joka euron arvoinen.

* Affiliate-linkki