Menu

Skarppi näkkäri

Syön aika harvoin leipää ja jos syön, on se aina ruipparia. Tämän hetken ykkössuosikki — Ullan Pakari —on jo saanut Kempparista jopa oman blogauksen, mutta tässä on toinen aika kiinnostava leivän asiaa ajava rouskuva: Skarppi näkkäri.

Kyseessä on herkullinen siemennäkkileipä, joka näköjään on valittu Gloria ruoka & viini -lehden vuoden parhaaksi leiväksi viime vuonna. Ymmärrän miksi!

kc-skarppinakkari

Kuva: leipomojmartin.fi

Vesi, speltlese, ruisjauho, kaurahiutale, kauralese, seesaminsiemen, vehnälese, auringonkukansiemen, pellavansiemen, suola — niistä on nämä herkulliset näkkäripalat valmistettu. Itse tykkään sipaista päälle avokadoa ja ripauksen Herbamarea.

kc-skarppinakkari

Olen saanut maistaa raakanäkkäriä kerran elämässäni, kun Katja kokkasi luonaan herkullista simenleipää. Tämä ei pääse samalle tasolle, mutta on ehdottomasti parasta siemenleipää, mitä suomalaisesta ruokakaupasta saa. En muista mistä sain käsiini ekan Skarppi näkkäri -pussin, mutta säästin tyhjää pussia viime syksynä kuukausikaupalla, jotta en unohtaisi tuotemerkkiä. Niin hyviä ne olivat, mutta mistään ei tuntunut silloin Skarppi näkkäriä saavan. Kuukausien odottelun jälkeen löysin näitä Prismasta ja näköjään K-kaupastakin tätä löytyy.

Nämä ovat ymmärtääkseni myös karppaajien mieleen (hiilareita on 100 grammassa 32 grammaa). Balanssia muuttaa ”paremmaksi” runsas siementen määrä.

Ihana tuote!