Menu

Made in Espoo

Lattian pesua, mattojen tamppausta, petivaatteiden tuuletusta, kuusen roudaus ja kodin valmistaminen jouluun. Siinä minun viikonloppusuunnitelmani. Onneksi lahjat on jo hankittu!

Pakko avautua: katsokaa mitä hankin Islalle!

kc-tatti

 

Ystäväni Liisa on töissä Espoon Diakoniasäätiön työ- ja yksilövalmennuspalveluissa, jossa työllistettävät valmistavat kierrätysmateriaaleista uutta.

Espoon Diakoniasäätiö toteuttaa työ- ja yksilövalmennuspalveluja yhdessä Espoon kaupungin ja työvoimahallinnon kanssa. Säätiön ja yhteistyökumppaneiden tarkoitus on parantaa Espoon työllisyystilannetta. Palveluiden tavoitteena on katkaista asiakkaiden pitkäaikainen sosiaaliturvariippuvuus ja ehkäistä työmarkkinoilta syrjäytymistä. Säätiön tavoitteena on, että osallistujat pääsevät työ- tai koulutusuralle ja samalla heidän oma elämänhallintansa paranee.

Työ- ja yksilövalmennuspalvelujen kohderyhmänä ovat espoolaiset työttömät työnhakijat, joita uhkaa työmarkkinoilta syrjäytyminen. Kohderyhmässä ovat mm. pitkäaikaistyöttömät, vajaakuntoiset, maahanmuuttajat ja työelämään kuntoutujat. Espoon Diakoniasäätiö tukee osallistujia monin eri tavoin työnhaussa ja itse työssä.

Tulee hyvä joulumieli kun saa tällaisen asian lapselleen: made in Espoo, kierrätysmateriaaleista, ja maalattu myrkyttömillä maaleilla. Tatti maksoi 40 euroa.

Pajalla puretaan kaikkea tietokoneista pesukoneisiin ja osista tehdään vaikka mitä. Tässä lasitiilen uusi elämä:

 kc-lasitiili

Pajalla myös korjataan vanhoja huonekaluja ja tehdään uusiakin. Jos tarvitset sohvapöytää tai vanha keinutuolisi kaipaa uutta maalia (niin kuin kuvassa), ei kun puhelu pajalle vaan. Tosin: työssä saattaa hieman kestää, mutta hinta on huokea.

kc-keinutuoli

kc-puupaja

kc-pukukaappi

Pukuhuoneen kaapit kelpaisivat mulle ihan sellaisenaan. Ihanat.

Kiitos Liisa rundista pajalla ja erityiskiitos tatin tekijälle. Jouluaattona eräs pieni tyttö ilahtuu kättesi työstä aivan varmasti!

Nyt menen paketoimaan kärpässienijakkaran ja upotan käteni pesuveteen.

Nauttikaahan kaikki joulusta ja muistakaa lähimmäisiänne. Soitin muuten eilen Irikselle, ex-laukkukauppiaalle kuuluu oikein hyvää. 🙂