Menu

Raiteilla taas

Terveisiä (taas) junasta. Tällä kertaa määränpäänä on Vaasa. Nyt kyseessä on duunikeikka, mutta myös vapaa-ajalla olen alkanut junailla ahkerammin, kun myimme vastikään auton. Olen tainnut FB-ryhmässä mainita, kuinka huokeasti junalla voi matkustaa — jos varaa matkan ajoissa. VR:n veturi-palvelu on nimittäin aivan loistava juttu. Käytännössä se tarkoittaa junamatkoja sikahalvalla. Harmi ettei halpismatkoja ole saatavana enemmän. Mutta onhan tämä hyvä alku.

VR:n hinnoittelu on usein älytöntä siihen nähden, että luulisi ekologisen matkanteon olevan autoilua edullisempaa. Usein ei ole. Esimerkiksi 3-4 -henkisen perheen reissaaminen muuttuu helposti huokeammaksi autolla kuin junaillen, valitettavasti.

Mutta nämä hinnat pesevät kyllä peltilehmällä liikkumisen mennen tullen!

Kuva on Veturi-palvelusta, jota todellakin kannattaa seurata sillä silmällä jos haluaa matkustaa halvalla.

Junailun helppoudesta: olen vasta nyt alkanut tilata lippuni sähköisessä muodossa sen sijaan, että jonottaisin sitä asemalla. Kumma miten kiinni ihminen on vanhoissa rutiineissaan. Kännykkälippu on kätevintä ikinä.

Se mikä ei ole niin miellyttävää, on aamuherääminen kun muut vielä nukkuvat. Ja kun on pakko herätä aikaisin, viettäisi sitä mielummin aikaansa muualla kuin Pasilan asemalla. Miksi ihmeessä se on niin ruma paikka? En löydä Pasilan assalta edes sitä ruman kauneutta, vaikka olen koittanut etsimällä etsiä. Ei onnistu.

Ja missä ovat tämän vilkkaan solmukohdan ravintolat? Ihan salettiin muutama laadukas take away -paikka menestyisi, kunhan joku vaan avaisi sellaisen. Kaipaisin esimerkiksi smoothiekioskia ja sushia. Tai vaan laadukkaita salaatteja. Anyone?

Psst… Kuka voittikaan marjapuurolapikkaat? NoTaija Viitasaari Turusta! Tässä vastauksensa:

Nämä kengät sopisivat ihanan valkoisen pitsimekon ja paksujen sukkahousujen kanssa, kun tämä äiti pääsee isin kanssa josksu treffeille ♥ ja nämä sopisivat pisristämään myös arkilookkia eli niitä pieruleggareita ja mun hassunhauskoja tunikoitani, josita kaula-aukko vanunut kun olen niistä tissejä repinyt esiin. En ole mikään hullu, pervo paljastelija, vaan imetän kuopustani 🙂
Huoh, en enää osaa pukea päälleni, kuin tämän kotiäidin uniformun.. Legginsit kuitenkin alkavat olla näillä keleillä aika kylmät, joten tilaisin kaverin kaverilta, jolla paha neuloosi, niin kudotut villahousut ja villasortsit♥ Näihinkin uskoisin lapikkaiden sopivan, kun ketsuppi esikoisen makarooneihin.

Taija sai sympatiani ekaksi pitsimekolla ja heti perään sillä faktalla, että menisi miehensä kanssa treffeille. Pikkulapsiperheessä yhteistä aikaa on vähän ja haluan, että Taija saa lähteä deiteille nättinä. Ja hei pieruleggarien upgreidaus, NIIN ymmärrän! Ja siis villashortsit kuulostaa hyvälle. Taija olet voittaja! Laitapa mulle viesti Kempparin FB-ryhmän kautta niin hoidetaan käytännön asiat. Onnea vielä ja kiitos kaikille osallistumisesta. Vastauksianne oli mahtava lukea!