Menu

Pikakaurapuuro vuonna 2012

Vielä riittää asiaa viikon takaisilta Ruokamessuilta: mustikka-kaurapöperö nimittäin. Kyseessä on Berrypicker-niminen suomalainen valmistaja, joka on kiinnittänyt huomiota paitsi tuotteen visuaalisuuteen (pakkausdesign!) myös konseptiin: pussin sisältö sekoitetaan maitoon tai jogurttiin, eli kylmään nesteeseen siinä missä pikapuurot yleensä tehdään lämpimään nesteeseen sekoittaen. Tähän ei siis tarvita vedenkeitintä, kattilaa tai mikroa, ja juuri siksi pöperö on loistava eväs sinne, missä mukana on vaikka vain soijamaitotetra.

Tämä on loistava tuote etenkin lapsiperheille, kun mukaan tarvitsee jotain helppoa, nopeasti nautittavaa ja ruokaisaa evästä. Lopputulos ei ole limainen pikapuuro, joka skideille voi olla ongelma (mulle henk.koht. asialla ei ole väliä), vaan pöperö on miellyttävää rakenteeltaan ja kivan väristäkin. Kaunis sinivioletti väri tulee mustikasta (8,4% tuotteesta), pikapuurot kun ovat yleensä sellaista maantienväristä mössöä. Lapsille tällaisilla asioilla voi olla yllättävän iso merkitys, arvostan tuotekehitystä.

Berrypickerin tuotteissa ei ole lisäaineita ja makeutuksena on käytetty isomaltuoosia, joka on glukoosin ja fruktoosin lähde. Tuoteseloste kertoo, että kaikki raaka-aineet ovat luomua, mustikoita myöten.

Kuva: berrypicker.fi

Tuoteperheeseen kuuluu mustikkapöperön lisäksi puolukkapöperö ja mustikkapipanat sekä 4-viljan puolukka- ja mustikkamurot (kuvassa). Makeuttajana kaikissa on sama, hitaasti energiaa luovuttava isomaltuoosi (jota on luonnossa mm. hunajassa). Löydät kaikki tuotteet tuoteselosteineen täältä.

Berrypickerin tuotteet ovat jo joidenkin kauppojen valikoimissa, en vaan muista että missä.. Ehkä osaatte taas täydentää kommenttiosioon?

Vielä muutama juttu on jäljellä Ruokamessuihin liittyen, ehkä saan ne teille viikonlopun aikana. Mukavaa perjantaita!