Menu

Osklen edustaa uutta luksusta

Ekologisuus, eettisyys ja huippumuoti toteutuvat jostain ihmeen syystä harvoin samassa tuotteessa, ja varsinkin Suomessa tarjonta on ollut säälittävää. Onneksi eräs kiinnostava brändi, jonka mainitsin blogissani viime vuoden alkupuolella on vihdoinkin saapunut tänne pohjolan perukoille. Osklen nimittäin.

Kaikki jutun kuvat: osklen.com

Aikaisemmin Nudgessa vaikuttaneet Tarja Castel ja Laura Hyytiäinen avasivat hiljattain Torikortteleissa uuden liikkeen nimeltä Urbanstory. Yksi putiikin pääbrändeistä on brasilialainen Osklen, jolla yllättävää kyllä, on juuret täällä meidän suunnilla, Virossa. Osklenin perustaja Oskar Metsavaht on kolmannen polven brasilialainen, mutta kuten nimensä kertoo, ovat miehen juuret Virossa.

Metsavaht ei luo vain muotia, vaan myös taidetta, elokuvia ja huonekaluja ja on alalla erittäin arvostettu henkilö.

 Oskar Metsavaht has been recognized as one of the forerunners of the movement for sustainability, bringing the market the idea of “new luxury”. His work was defined in a deep study research by the Word Wild Foundation (WWF-UK) as a “Future Maker”. He is frequently invited to participate as a keynote speaker about the theme in world conferences such as the Milano Fashion Summit and the Ethical Fashion Paris. Oskar was invited by Anna Wintour from American Vogue to participate in the Runway to Green event, a charity runway show to promote sustainability in luxury fashion brands.

Founder of the E-Institute, a non-profit organization located in Rio de Janeiro, dedicated to the promotion of human sustainable development, he develops the project e-fabrics that, in partnership with businesses, institutions, and research centers, identifies fabrics and materials developed from socioenvironmental criteria. In 2011, his brand, OSKLEN, did receive the title “Emergent Luxury Brand of the year”.

Voit lukea enemmän Osklenin ja Metsvaht´n taustasta täältä.

Koska en ole koskaan aikaisemmin hiplaillut Osklenin tuotteita, on merkistä kirjoittaminen ollut hankalaa (Kemppari kun perustuu vahvasti omaan kokemukseen), mutta pari viikkoa takaperin kävin tsekkaamassa merkin syksy-talvi -malliston ja voi hyvänen aika mitä materiaaleja ja leikkauksia! On särmää, on rouheutta, on pehmeyttä ja naisellisuutta, mutta myös androgyyniä meininkiä. On seitinohuita t-paitoja, jämäköitä napamittaisia huppareita, sopivasti lököttäviä ja silti tyylikkäitä housuja mm. eräs ihan mahtava bleiseri, joka on tehty superohuesta materiaalista niin, että se näyttää ryhdikkäältä, mutta tuntuu t-paidalta (näette ehkä sen myöhemmin). Ihan loistavia tuotteita kerrassaan. Parhaillaan Urbanstoryssa esillä oleva mallisto sisältää paljon mustaa, harmaata, maaston vihreää ja kirkkaan sinisiä väripilkkuja. Ihana väriskaala! Syksy-talvi 2012 -mallisto on nimeltään A21.

Netissä ei ollut kuvia mistään niistä ihanista jutuista, joita kaupassa sovitin, mutta eivät nämäkään pöllömpiä ole. Suurin osa Osklen-vaatteista on käyttiskamaa ja sopivat niin arki- kuin juhlahetkiin, asusteita vaihtamalla.

Tässä lisää Osklenin syksy-talvi -lookia.

Aargh, haluan tuon metsänvihreän samettitakinja  sinisen irokeesi-lentäjänhatun!

Osklen ei suinkaan tee vain naisten vaatteita, vaan miesten mallisto on myös loistokamaa ja sekin on myynnissä Urbanstoryssa.

Aion NIIN viedä Samin ensi kerrlla Urbanstoryyn, kun on tarvetta uusille releille, ehdottomasti.

… ja pakkohan mainio kevät/kesä 2013 -mallistokin on heittää ilmoille. Endless Summer, ihan huippu kamaa. Näytös alkaa surffikuteilla, mutta sen jälkeen tulee paljon muuta kiinnostavaa.

Huikea juttu, että Suomesta saa Osklenia, se on pieni ihme oikeastaan. Käykäähän tsekkaamassa brändin kuteita Katariinankadulla. Lämmin suositus ja aplodit maahantuojille!

Psst… Urbanstoryssa tapahtuu kaikenlaista muutakin kuin vain vaatteiden ja asusteiden myyntiä: esimerkiksi nyt perjantaina 12.10 Panic Roomin Ari Tarkiainen soittaa vinyylejä.