Menu

Tänään Kellohallissa

Aijai: Helsingistä löytyy taas uusi kiinnostava paikka, johon liittyy ruoka. Kellohalli on avautunut Sörnäisten Tukkutorille ja Sinun kannattaisi tulla mestoille tänään. Luvassa on kiinnostavaa keskustelua puhtaasta ruoasta.

Kuvat:, viispistenolla.fi, coolandbored.blogspot.fi

Kyseessä on Hufvudstadsbladetin Mediecafé-konsepti, joka käytännössä tarkoittaa paneelikeskustelua. Mukana ovat Helsingin Slow Food -liikkeen Bitte Westerlund, Helsingin ruokakulttuuristrategi Ville Relander ja meikkis. Tässä Hbl:n tiedote tilaisuudesta:

Vad innehåller våra måltider i dag? Hur slipper vi kemikalier och tillsatsämnen och garanterar att vi äter rena, färska råvaror? På HBL:s nästa mediekafé diskuterar vi ren mat och råvarornas ursprung.

I diskussionen deltar:

  • Ville Relander, Helsingfors stads matkulturstrateg
  • Nora Shingler, journalist och författare till boken Lingon och läppstift
  • Bitte Westerlund, representant för Slow Food-rörelsen i Helsingfors
Diskussionen leds av HBL:s reportrar Jenny Jägerhorn och Jeanette Öhman. Paneldiskussionen ordnas på restaurang Kellohalli på det nya matkulturcentret Slakthuset. Vi börjar med en kort rundvandring på området klockan 16 och inleder diskussionen 16.30. Du behöver inte anmäla dig, utan bara dyka upp. Restaurang Kellohalli på Slakthusområdet finns vid ingången till Helsingfors partitorg, på adressen Verkstadsgatan 2.En karta och mera information om området finns här:
http://teurastamo.com/se/info-kartta.html
Tervetuloa mukaan!