Menu

Kestävän designin helmiä Palonissa

Löysin uuden onnenamulettini tiistaina Palonin ekomuoti-illasta. Vietto-merkki on aikaisemminkin vastannut siitä, mitä kaulassani killuu ja taas tämän nähdessäni tiesin, että neonväreillä maalattu kivi nahkahihnassa tulee olemaan valoni pimeässä.

Palonin illassa oli esillä monia ekomuotimerkkejä, jotka kaikki löydät täältä. Tässä pari omaa suosikkia.

Ylin kuva: indiedays.com/muoti

Pogostic Failuren paita on mah-ta-va. Kaikessa yksinkertaisuudessaan t-paita, jonka selkäpuolella on hapsut. Käytin tätä Tyylivarkaissa ja melkein lunastin sen. Ehkä nyt pitäisi…  Mukava päällä, helppo yhdistää niin housuihin kuin kapeaan mekkoon, shortseihin tai minihelmaan — ja hauskakin se on, sitä aina arvostan vaatteissa.

Ylemmässä kuvassa vasemman mallin päällä oleva Vietto-takki on ihan mainio. Takin saa vetskarilla kahtia ja toimii siis sekä biker-mallisena, että pitkänä. Nimenomainen mallikappale oli mulle iso, mutta sen verran sain mallailtua, että lyhyt tosiaan vaikutti toimivan myös ilman takin alaosaa. Vetskari ei siis ole vain kosmeettinen juttu, vaan oikeasti tekee tuotteesta 2 in 1. Takkia ei Vieton nettisivuilla vielä ole, mutta Palonista siis löytyy, mikäli kiinnostuit sovittamaan. Myös värikkäät matonjämäkude-huivit ovat ihan mahtavia. Loistavia asusteita piristämään mustaa talvitakkia (miksi kaikilla on aina musta talvitakki?).

Laitetaanpas tähän väliin taas mun uusi amuletti, on se ihana, eikö?

Diggasin myös Palonin räsymatoista. Niitä muuten tarvittaisiin paljon meidän työhuoneelle, joten jos nurkissasi lojuu ylimääräisiä, lahjoita/myy meille!

Paloni edustaa myös aivan mahtavaa kenkäsuunnittelijaa nimeltä Emmi Malmström. Käytin Emmin kenkiä Tyylivarkaiden promokuvissa ja katsokaas näitä:

Kuvat: emmimalmstrom.blogspot.fi

Alimman kuvan naulakorkkarit eivät ehkä sovi parketille, mutta on ne hitto vie uskomattomat. Malmströmin kengissä on oman kokemukseni mukaan hyvä lesti, kannattaa pitää merkki mielessä.

Vaikutuin myös Kainoneuleen osaamisesta. Sanni ja Niina paitsi tekevät materiaalinsa itse, myös suunnittelevat ja kokoavatt neuleensa omin käsin, Suomessa. Haluaisin hankkia Islalle tämän:

Palonissa myydään myös Antti Asplundia, Linda Sipilää, Sarita Koivikoskea, Tero Kuitusta ja monia muita, esimerkiksi Molla Millsin virkattuja tuotteita. Minä hankin tiistaina tämän Mollan virkkaaman hatun:

Se vaan istahti päähäni niin mukavasti, etten viitsinyt ottaa sitä pois, vaikka mulla onkin ihan liikaa hattuja, eikä oikeastaan edes kauheasti varaa satsata mihinkään. Mutta kun se on virkattu, ja sen on tehnyt ihana Molla. Ja se sopii hyvin yhteen mun matkamuistomyymäläpaidan ja Vietto-korun kanssa. Selittelee hän…

Näiden kaikkien yhteinen kotipesä on siis Eerikinkadun Paloni-kauppa, jonka perustaja Minna Särelä toteutti unelmansa myymällä miehensä kanssa perheen kotitalon ja perustamalla liikkeen, jonka myymät tuotteet edustavat kestävää ja vastuullista designia. Rohkea nainen ja ihailtava esimerkki. Suosittelen lämpimästi piipahdusta Palonissa, jossa on blogauksen merkkien lisäksi tosi paljon muutakin.

Nyt lähden moikkaamaan ekokampaajaa, kuulette pian lisää!