Menu

Reilua luomusuklaata lahjaksi

Kempparissa ihmeteltiin muutama vuosi takaperin, miksei Fazerilta saa luomusuklaata. Kun jopa Pirkalta saa. Fazerin suklaavalikoimasta ei löydy edes Reilun kaupan suklaata. Fazerilta vastattiin miksi näin on, voit lukea blogauksen kommentteineen Bloggerin puolelta. Tuo oli vuonna 2010, vieläkin odotan hetkeä, jona Fazerin sininen on luomua ja kotoiselta suklaavalmistajaltamme saa reiluja tuotteita. Kyllä se päivä vielä koittaa, olen ihan varma!

Sain joskus ennen joulua lahjaksi suklaasatsin, joka oli sekä luomulaatuinen että reilukin. Suklaata oli kolme levyä ja maut olivat kerrassaan herkullisia: inkivääri, karamelli & suolankukka sekä aitoja mansikoita. Suklaista tummin oli 72,5%. Mikä hassuinta: tuotteen valmistaja oli kotimainen.

Kyseessä on niinkin ihmisystävällinen firman nimi kuin FT2N Ethic Design Oy.

FT2N on suomalainen tuotemerkki, jossa yhdistyvät eettisyys, design ja korkea laatu. Tuotteen sunnittelun lähtökohtana on ajatus lahjasta, joka on kiva antaa ja saada. FT2N tuotteet ovat löytäneet tiensä pienten suomalaisten sekä suurten kansainvälisten yritysten liikelahjoiksi. FT2N tuotteilla voi vahvistaa yrityksen vastuullisia ja eettisiä arvoja unohtamatta designia.

Liikelahjoja siis. FT2N tarjoaa myös muita kauniita, eettisiä ja syötäviä lahjoja, löydät kauniit maustepakkaukset täältä.

Noihin maustepurkkeihin olen törmännyt siellä sun täällä, mutta suklaatuotteita ei ilmeisesti ole myynnissä käsikaupassa, (Jos kiinnostuit, kysäise suoraan nettisivun kautta, myydäänkö tuotteita yksityisille.)  Firmat hoi: kun mietitte niiden iänikuisten Pentik-porojen ja Unikko-mukien välillä, ottakaa vaihteeksi suklaata tilalle. Veikkaan, että saaja ilahtuu. Suklaa on kyllä alunperin belgialaista, mutta täyttää Reilun kaupan ja luomun kriteerit, maistuu hyvältä ja on pakattu kauniisti (pakkaus on muuten postiluukun mentävä ja kierrätettävä).

Aargh, kauhee suklaaniilo! Kaapissa on vaan suklaanmakuista proteiinijauhetta…

Hei kaverit: kun tässä nyt suklaasta puhutaan, niin mikä on oma suosikkisuklaasi? Kerro, kerro, kerro!