Menu

Mustikka-minttu-suklaa -cocktail ja uudenvuodenlupaus

Olen vähän huono uudenvuodenlupausten kanssa, mutta tällaisen sain aikaiseksi: otan projektiksi keittiön kuiva-ainekaappien sisältöjen täsmätuhoamisen. Hyllyjen täytteeksi on kertynyt taas ties mitä hernerouheista tofusuikaleisiin ja ohraryyneistä ties mihin nyssyköihin, joiden sisältö on osittain mysteeri (helppo tehdä ruokaa). Vaikka kuivakama onkin aika kestävää sorttia, olisi ihan fiksu käyttää ruoka pois ennen kuin madot valtaavat apajat.Tämän siis lupaan, katsotaan pysynkö aikomuksessani, toivon!

Onneksi pakkasessa on myös paljon marjoja, joten lupaukseni pätee niihinkin 🙂

Tammikuuni tulee olemaan sikäli jännä, että paastoan ekaa kertaa lapsen saamisen jälkeen, viimeksi paastosin alkuvuodesta 2009.

Paasto alkaa vasta 1,5 viikon päästä, mutta kevennän ruokavaliota jo nyt ja koitan esimerkiksi vääntää smoothieita tavallista enemmän. Ja myönnän, että etenkin joulun aikaan ruokavalio on ollut vähän sitä sun tätä, joten fiksu tammikuu on todella tervetullut tähän saumaan.

Väänsin smoothien, joka maistui niin hyvältä, että imaisin sen ennen kun ehdin ottaa kuvan, mutta siinä oli kolme ydinraaka-ainetta: mustikka, suklaa ja minttu. Eihän tuolla triolla voi saada aikaan mitään kovin pahaa!

Mustikoita käytin, koska äiti osti tuttavalta pakkaseen pari ämpärillistä. Suklaalisä tuli mukaan siksi, että kotona on yksi ainoa säkki proteiinijauhetta ja se sattuu olemaan Sunwarriorin suklaan makuinen riisiproteiinijauhe (jonka makua muuten aluksi vieroksuin ja nyt tykkään siitä) ja minttua heitin mukaan siksi, että siinä tiskipöydän laitteessa nyt sattuu parhaillaan olemaan minttua. Aikamoinen sattumusten cocktail siis, mutta hyvä sellainen!

Minä sain aikaiseksi smoothien näillä (resepti on kahdelle)

  • mustikoita (2 dl)
  • tuoretta minttua (reilusti!!)
  • tuoremehua (n. 1 dl)
  • raikasta vettä (3 dl)
  • Sunwarriorin suklaan makuinen riisiproteiinijauhe (2 kauhallista)
  • puolikas banaani

Ja smoothieitahan voi tehdä niin, että heität aluksi kamat sisään, surautat ja lisäilet sitten mitä tarvitsee, jos tarvitsee. Tämä smoothie on aika löysä, jos haluat paksumpaa, vähennät vaan veden määrää.

Mustikoista olenkin kirjoittanut aikaisemmin ja tiedätte varmaan monet, että mustikka on omien metsiemme supermarja, mutta mintussakin on puolensa. Minttu edistää ruoansulatusta, rauhoittaa levotonta vatsaa ja jeesii ärtyneen paksusuolen diagnoosin saaneita. Minttua on siis ihan hyvä maistella etenkin joulun ja uudenvuoden mässyjen jälkeen.

Psst… Löydät paljon marja-aiheisia blogauksia esimerkiksi Kempparista Bloggerin puolelta ja tiedoksi, että Facebookista löytyy myös Suomalaiset marjat -ryhmä meille marjafaneille (allekirjoittanut on mukana ylläpitojoukoissa).